Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°hvan liderinin oÄŸluna tutuklama

Mısır güvenlik güçleri, İhvan’ın üst düzey liderlerinden Muhammed Biltaci’nin 16 yaşındaki oğlunu bulunduğu eve baskın düzenleyerek tutukladı.



Hüsnü Mübarek'in devrildiÄŸi 25 Ocak2ın yıl dönümü öncesi protesto çaÄŸrılarının yükseldiÄŸi Mısır'da  Müslüman KardeÅŸler'in cezaevinde bulunan liderlerinden Muhammed Biltaci’nin oÄŸlu 16 yaşındaki Halid Biltaci tutuklandı. Biltaci'nin ailesi bir açıklamayla polisin baskın yaparak Biltaci'yi tutuklandığını duyurdu. 

Anadolu Ajansı’nın ulaÅŸtığı ve adının açıklanması istemeyen yargı kaynakları, Halid’e kamu düzenini bozmak, izinsiz eylem düzenlemek, ‘terör’  örgütüne üye olmak ve Rabia dövizini bulundurmak gibi suçların yöneltildiÄŸini belirtti.

Halid Biltaci’nin ailesi,evinden tutuklanan oÄŸlunun savcılığa çıkartılmadığı ve kendisine hala hiçbir suç yöneltilmediÄŸini belirterek babayı ve en büyük oÄŸlunun 2013 yılında tutuklanması ve Rabia eylemlerinde kızı AyÅŸe’nin silahla vurularak öldürülmesi ardında 16 yaşındaki Halid’in hala lise öÄŸrencisi olması onu kurtaramadığını söyledi.

Müslüman KardeÅŸler teÅŸkilatı, son günlerde en az 50 üyesi tutuklandığını bilgisini verdi. 

Mısır Ä°çiÅŸleri Bakanlığı bugün ‘teröre’ ardışık darbe yönelttiÄŸini, kurulan tezgâhları boÅŸa çıkarttığını ve ‘terör hücreleri’ yakaladığını dedi.

Hakkında yargıdan tutuklama kararı olanları da tutukladığını belirten Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, tutukluların gelecek dönemde özellikle de 25 Ocak’a tesadüf eden devrimin 4. Yıldönümünde ‘terör eylemlerinde’ bulunmaya niyetleri olduÄŸunu itiraf ettiklerini ifade etti.

Baba Muhammed Biltaci'ye idam cezası

Giza Ceza Mahkemesi, 19 Mayıs tarihinde aralarında Muhammed Biltaci’nin de bulunduÄŸu diÄŸer Ä°hvan liderlerinin mahkeme dosyalarını, Ä°stikame Mescidi olayları olarak bilinen davada haklarında verilen idam kararlarını gözden geçirmek üzere müftüye göndermiÅŸti.

Kahire Ceza Mahkemesi ise Nisan ayında Biltaci’yi ayrıca Ä°ttihadiye olayları olarak bilinen davada 1 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Ä°hvan üyeleri ve liderleri hakkında verilen idam cezaları ve ağır hapis cezaları uluslararası insan hakları örgütleri tarafından kınanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.