Sosyal Medya

YaÅŸam

Burger King'de dayak yiyen Suriyeli çocuk konuştu

Burger King'de bir müşteriden artan patates ve kola için dövülen Suriyeli Halil, yaşananları anlattı.



Åžirinevler Burger King ÅŸubesinde 21 Ocak akÅŸamı bir müÅŸteriden artan patates ve kola için restoran müdürün tarafından dövülen 11 yaşındaki Suriyeli Halil’in hikayesi yürekleri daÄŸladı. Halil’in sosyal medyaya yansıyan fotoÄŸrafları kısa sürede gündem yaratarak tepki toplamış, Burger King ÅŸiddet uygulayan çalışanının iÅŸine son vermiÅŸti.

Ä°KÄ° YIL ÖNCE AÄ°LESÄ°YLE GELDÄ°

Ülkelerindeki iç savaÅŸtan kaçarak 2 yıl önce Türkiye’ye gelen binlerce Suriyeli’den biri olan Halil, gün boyu sokaklarda dilenerek karnını doyurmaya çalışıyor. Ailesiyle Halep’ten Yenibosna’ya gelen ve burada yaÅŸayan Halil’in 28 yaşındaki annesi konfeksiyon iÅŸinde çalışırken, 33 yaşındaki babası ise sokakta karton topluyor. Küçük çocuk, 13 ve 10 yaşındaki 2 kardeÅŸiyle bütün gün Ä°stanbul sokaklarında dolaÅŸarak vatandaÅŸlardan yemek ve para istediÄŸini anlattı.

"PATATESLERÄ° AÇ OLDUÄžUM Ä°ÇÄ°N ALDIM"

Olayın olduÄŸu gün patatesleri aç olduÄŸu için almak istediÄŸini söyleyen Halil, kendisine ÅŸiddet uygulayan müdürün burnuna yumruk ve yüzüne tokat attığını, ayaklarını ise tekmelediÄŸini anlattı.

"MÜDÜR HALÄ°L'Ä°N BABASINA PARA VERDÄ°" Ä°DDÄ°ASI

Ayrıca iddiaya göre, Burger King ÅŸubesi müdürü, Halil’in ÅŸiddet görmesinin ardından babasına 100 lira vermek istedi ancak baba parayı kabul etmeyerek müdürün yüzüne fırlattı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.