Sosyal Medya

Ekonomi

Dev petrol şirketi satışa çıktı!

British Petroleum (BP), Avrupa'daki petrol istasyonlarına benzin ile motorin sağladığı Amsterdam'da bulunan petrol depolama üssünü satışa çıkardı.



Petrol fiyatlarının son birkaç ayda yüzde 50'den fazla düÅŸerek 50  doların altını görmesi, birçok petrol ÅŸirketinin sermaye harcamalarını ve ticari  operasyonlarını yeniden düzenlemesine neden oldu. 
 
BP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu kapsamda ÅŸirket, 1997'de  devraldığı ve bugüne kadar iÅŸletmeye devam ettiÄŸi Amsterdam'daki petrol depolama  terminalini satışa çıkarmaya karar verdi. 
 
Åžirket, 2015 yılı sonuna kadar satışın gerçekleÅŸmesini planlıyor.  Satış yapılsa bile terminal, bu yıl sonuna kadar BP müÅŸterilerine hizmet vermeye  devam edecek. 
 
950 BÄ°N METREKÜP KAPASÄ°TEYE SAHÄ°P
 
Uluslararası petrol ticaret üssü olarak Avrupa'nın ihtiyaç duyduÄŸu  yakıtın taşınması ve depolanması için kullanılan terminal, 950 bin metreküp kapasiteye sahip. 
 
Depolama terminalinde, akaryakıt ile bütan ve propan gazları için  yetmiÅŸten fazla depolama tankı, okyanus taşımacılığı yapan gemilerin yanaşıp  yakıt alabilmesi için üç büyük dalga kıran ile tankerler için dolum rampası yer  alıyor. 
 
Terminalin kurulu bulunduÄŸu 890 bin metrekarelik alanda, yılda  yaklaşık 2 bin 900 gemiye ve 20 bin yol tankerine hizmet veriliyor. 

2 BİN KİŞİLİK KADROSU İLE HOLLANDA PİYASASINA HİZMET VERİYOR
 
Åžirketin Hollanda Müdürü Hendrik Muilerman, BP'nin, bölgede ticari  operasyonlarına devam edeceÄŸini ancak ÅŸirketin bu faaliyetleri kendisi  yönetmektense baÅŸka iÅŸletmelere yaptırmayı planladığını belirtti. 
 
BP, 350 perakende satış istasyonuyla ve rafineri, akaryakıt ve motor yağı satışında çalışan 2 bin kiÅŸilik kadrosu ile Hollanda piyasasına hizmet  veriyor. 
 


KAYNAK: AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.