Sosyal Medya

Güncel

Emniyet müdürü ve 8 komsere ihraç kararı

Antalya'da geçen Eylül ayında yasadışı dinleme operasyonu kapsamında tutuklanan, bir üst mahkemeye itiraz sonucu serbest bırakılan 7 rütbeli polis ile ABD'de olduğu için gözaltına alınamayan 1 rütbeli polis meslekten ihraç edildi.



Geçen yıl 29 Eylül'de Antalya Emniyet MüdürlüÄŸü, Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü tarafından 137 telefon hattının usulsüz dinlenmesi ile ilgili 'yasadışı dinleme' operasyonu gerçekleÅŸtirildi. Ä°stihbarat Åžube eski Müdürü Y.D.'nin de aralarında bulunduÄŸu komser, komser yardımcısı ve polis memurlarından oluÅŸan 13 kiÅŸi gözaltına alındı. Komser M.K. ise operasyon esnasında ABD'de olduÄŸu için gözaltına alınamadı. 

2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Y.D., 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü B.E., 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü G.T., komserler Ä°.Y., A.D., R.Ç. ve Åž.O. ve 6 polis memurunun, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleÅŸmenin gizliliÄŸini ihlal etmek, özel hayatın gizliliÄŸini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma' suçlamalarıyla ifadeleri alındı. 

Ä°TÄ°RAZ ÜZERÄ°NE TAHLÄ°YE EDÄ°LDÄ°LER

Sorguları tamamlanan 13 polisten 6'sı savcılık tarafından serbest bırakılırken, 7 rütbeli polis tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 2.5 saat süren duruÅŸmanın ardından 7 rütbeli polis tutuklandı. Yaklaşık 1 hafta sonra avukat Osman Yengil'in itirazını görüÅŸen 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi, polislerin tahliyesine karar verdi. 

EN AZ 1, EN FAZLA 19 KEZ Ä°HRAÇ

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu 'yasadışı dinleme ve kiÅŸisel verileri arÅŸivleme' gerekçesiyle rütbeli personelle ilgili soruÅŸturmayı kısa süre önce tamamladı. Buna göre, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleÅŸmenin gizliliÄŸini ihlal etmek, özel hayatın gizliliÄŸini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma' suçlamalarıyla haklarında iÅŸlem yapılanlardan 2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Y.D., 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü B.E., 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü G.T., komserler Ä°.Y., A.D., R.Ç., Åž.O. ve ABD'de olan M.K. meslekten ihraç edildi.

Polislerin, ihraç kararına itiraz için mahkemeye baÅŸvurucağı belirtildi.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.