Sosyal Medya

Dünya

Donetsk'te troleybüs durağına havan: 13 ölü

Ukrayna'da ayrılıkçı grupların kontrolünde olan Donetsk kentindeki bir troleybüs durağında meydana gelen patlamada 13 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı



Ukrayna'nın doÄŸusunda bulunan ve Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların kontrolü altında olan Donetsk kentinde bu sabah büyük bir patlama meydana geldi. Bu sabah, bir troleybüs durağında meydana gelen ve havan topu olduÄŸu düÅŸünülen patlamada 13 kiÅŸi hayatını kaybetti, onlarca kiÅŸi de yaralandı. Sabah iÅŸe gidiÅŸ saatlerinde gerçekleÅŸen saldırıdan dolayı bilançonun artmasından endiÅŸe ediliyor. 

Bölge sakinlerinden alınan bilgiye göre, patlama yerel saatle 07:40'ta meydana geldi. Patlamanın meydana geldiÄŸi bölgeye yakın yerde bulunan ev ve iÅŸyerlerinin camlarının patladığı bildirildi. Bölge sakinleri, yaÅŸadıkları yerin normalde sakin bir bölge olduÄŸunu, Donetsk'te ve yakın bölgelerde devam eden çatışmaların, bugün patlamanın meydana geldiÄŸi yere ÅŸu ana kadar sıçramadığını belirtiyor. 

Donetsk'te 13 Ocak günü de bir otobüs durağında patlama meydana gelmiÅŸ ve 12 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Donetsk'teki ayrılıkçı grupların temsilcisi Denis Pushilin, bu saldırıdan Ukrayna hükümetini sorumlu tutmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.