Sosyal Medya

Güncel

'Siyasetçi 700 bin TL'lik saat alamaz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dört eski bakan için Meclis'te yapılan Yüce Divan oylamalarında partisinin fire vermesi hakkında “Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. 700 bin liralık saate ve Bakara suresi olayına tepki olaylarıdır” dedi.



A Haber’e konuÅŸan AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Ali Åžahin, partisinin dört eski bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasında verdiÄŸi fireler hakkında deÄŸerlendirmelerde bulundu. Åžahin, eski bakanlar Zafer ÇaÄŸlayan ve Egemen Bağış için yapılan oylamalarda AK Parti’nin fire vermesini ÇaÄŸlayan’a hediye edildiÄŸi iddia edilen 700 bin liralık saate ve eski bakan Egemen Bağış’a ait olduÄŸu iddia edilen ses kaydındaki “Bakara mı, makara mı?” sözlerine baÄŸladı. “Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. 700 bin liralık saate ve Bakara suresi olayına tepki olaylarıdır” dedi.

"Kusura bakmasın bu eski bakan arkadaÅŸlarımız. Dobra dobra konuÅŸuyorum. AK Parti'nin Genel BaÅŸkan Vekili olarak konuÅŸuyorum” diyen Åžahin, AK Parti’nin oylamasında 38 fire verdiÄŸi ÇaÄŸlayan'ı ÅŸu ifadelerle eleÅŸtirdi:

“Asgari ücretin yeni bin liraya çıktığı bir ülkede bir siyasetçi 700 bin TL'lik saat alamaz kardeÅŸim. Bu 700 bin liralık saati kolunda taşıyamaz. Bu siyasi etik açısından son derece yanlış bir davranıştır. Ben o iÅŸte sayısını bilmiyorum; 20-30-40 arkadaşımızın sırf bu nedenle tepki oyu olarak bu ÅŸekilde davrandıklarını düÅŸünüyorum.”

Åžahin, eski bakan Egemen Bağış için yapılan oylamadaki 48 fireyi de 17-25 Aralık sürecinde medyaya yansıyan tapelerde Bağış'a ait olduÄŸu iddia edilen "Bakara makara" sözlerine baÄŸladı:

“DiÄŸer bir arkadaşımızın sosyal paylaşım sitesindeki bir açıklaması; bir Kur'an-ı Kerim'in suresiyle ilgili açıklamasının hâlâ milletvekillerinin içerisinde bir sızı olduÄŸunu biliyorum. GittiÄŸimizde konuÅŸuyoruz. Buna bir tepkidir. Yoksa ‘SoruÅŸturma Komisyonu Yüce Divan'da yargılanmayı gerektiren deliller buldu da bu komisyondaki arkadaÅŸlarımız bunu göz ardı ettiler’ ÅŸeklinde bir anlayışla bu ÅŸekilde davrandıkları kanaatinde deÄŸilim. Bu bir tepkidir.”

Bu bakanların gerekli sonucu çıkartmaları gerektiÄŸini söyleyen Åžahin, “Aksi halde herhangi bir sorumluluÄŸu olmadığı geniÅŸ ÅŸekilde kabul gören ErdoÄŸan Bayraktar'a 288 tane oy çıkmazdı. O arkadaÅŸlarımız ona da vermezlerdi, aynı tavırlarını devam ettirirlerdi. Bazı arkadaÅŸlarımızın, o üç eski bakan arkadaşımıza bir takım kiÅŸisel kusurları, zaafları ve etik olmayan davranışları nedeniyle, bir ders vermek amacıyla bu ÅŸekilde davranıldığını düÅŸünüyorum” dedi.

Kaynak: CHA ve A Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.