Sosyal Medya

Dünya

Rus istihbarat gemisi Küba'da

Küba yönetiminin Havana'da ABD yöneticileri ile bir araya geleceği gün Rus istihbarat gemisinin şehirde demir atması dikkat çekti



ABD ile Küba arasındaki iliÅŸkilerin normalleÅŸtirilmesi anlaÅŸması kapsamında ABD'li yetkililerin Küba'da temasları öncesi Rus istihbarat gemisinin Havana'ya demir attığı kaydedildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Rus istihbarat gemisi dün Küba'ya gelerek normalde kruvaziyerlerin demirlediÄŸi limana demir attı.

Üzerinde antenler ve uydu cihazları görülen Rus gemisinin ziyareti Küba tarafından resmi olarak duyurulmazken, geminin Küba'ya geliÅŸ zamanlaması dikkat çekici bulundu.

Küba ile ABD arasındaki iliÅŸkilerin yaklaşık 50 yıl aranın ardından düzeltilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında ABD heyeti bugün Havana'da Kübalı yetkililerle bir araya gelecek.

ABD, Fidel Castro’nun iktidara gelmesinin ardından iliÅŸkilerini dondurduÄŸu Küba ile yaklaşık 50 yılın ardından geçen ay normalleÅŸme sürecini baÅŸlatma kararı almıştı.

Küba, iki ülke arasında geçen ay varılan tarihi anlaÅŸmanın parçası olarak ülkedeki tutuklu 53 kiÅŸiyi serbest bırakmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.