Sosyal Medya

Coğrafyamız

İnsanlığın tankların altında ezildiği gün

20 Ocak 1990. Azerbaycan'da yüzlerce insanın Sovyet tanklarıyla katledildiği günün hikayesi...




Bugün 20 Ocak, insanlık için kara bir gün, bu yüzden ‘’kara ocak’’ diyoruz bu güne.

Bilmiyorum tarihte yaÅŸandı mı hiç: Bir ordunun tankları ve topları ile baÅŸka bir ülkeye girip sivil halkı ezdiÄŸi?

Herkes hatırlıyor deÄŸil o tarihi? Hatırlayın! 20 Ocak 1990, O gün Bakü’yü havadan, karadan ve denizden kuÅŸatan Sovyet Ordusu bir halkı ‘’Terbiye’’ etme bahanesi ile resmen katletmiÅŸti. Yüzlerce insanı… Kadın, yaÅŸlı,  çocuk demeden Kızıl Ordu'nun tankları ile ezmiÅŸlerdi.

Bu katliamları yapanlar sessizliÄŸe çok özen göstermiÅŸlerdi, bu yüzden KGB’nin özel Alfa Grubu Azerbaycan devlet radyo televizyonunu bombalamıştı.

Bir nevi, katiller kurbanlarının çığlıklarının duyulmasının önüne geçmek istemiÅŸlerdi.

O gün dünya her zaman olduÄŸu gibi susmuÅŸtu… Ve hala da susmaktadır.
 

Ama aynı dünya ve aynı kesim tam da bu günlerde ve bu aylarda; bütün dünyayı ayaÄŸa kaldırarak ; ’’Tarihte bize karşı Türkler ve Müslümanlar katliam yapmışlardır’’ iddiasında bulunuyorlar.

Oysa  "Kara 20 Ocağı" yapan Sovyetler BirliÄŸi ordusunun içinde, en baÅŸrolde oynayanlar ve o vahÅŸilikleri yapanlar; Ermenistan’dan getirilen Ermeni generallerin bizzat kendisiydi. Yani doÄŸuda katil olanlar batıda ‘’Katledildik, maÄŸduruz’’ diyorlar. Medeni dünya ise  (!) her zaman olduÄŸu gibi üç maymunu oynuyor.

Ve ne kadar acıdırki; Bu dünya 20 ocak katliam'ının emrini veren Rus-Sovyet imparatorluÄŸunun eli kanlı baÅŸkanı Mihail Gorbaçov'a aynı yıl   Nobel Barış ödülü verilmiÅŸtir

Evet, tekrar hatırlayalım ve asla unutmayalım o kanlı gecede, resmi bilgilere göre 132 Azerbaycanlı katledilmiÅŸ, 612’si ağır yaralar almış ve 841’i hapse atılmıştır. 21 Ocak ve sonraki günlerde Sovyet Ordusu Azerbaycan’ın Gence, Lenkeran ÅŸehirlerinde 20 Azerbaycan vatandaşını daha katletmiÅŸti.

O KANLI GÜNDE VE Ä°MKANSIZ ÅžARTLARDA YAÅžANAN VAHÅžETÄ°N ÇOK AZ BÄ°R KISIMI  BELGELENDÄ°






 

TÄ°METURK / FURKAN AZERÄ° 

http://timeturk.com/tr/2015/01/20/insanligin-tanklarin-altinda-ezildigi-gun.html#.VL6SWp8sd2c

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.