Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen El Kaidesi'nden saldırılarla ilgili açıklama

Yemen El Kaidesi liderlerinden Şeyh Haris bin En-Nazari Demmac'taki saldırılarla ilgili konuştu.




Bir süredir Husi kuÅŸatması altında bulunan ve geçtiÄŸimiz günlerde arabulucu komitenin ateÅŸkesi saÄŸladığı Demmac'daki gerilimin yeniden yükselmesi üzerine Türkiye'de "Yemen El Kaidesi" olarak bilinen AQAP tarafından bir açıklama yayınlandı.

AQAP liderlerinden Åžeyh Haris bin Gazi En-Nazari, Demmac'daki Sünnilere Husilere karşı ittifak çaÄŸrısı yaptı
.

Yemen El Kaidesi'nin Demmac'daki olaylara ilgili açıklamasının tam metni:

Allah buyurdu ki "Ve kim, bir mü'mini kasten öldürürse, onun cezası içinde ebediyyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazab ve lanet etmiÅŸtir. Allah onun için büyük bir azap hazırlamıştır."

Allah Resulü de ÅŸöyle buyurdu: Kim bir Müslümanı haksız yere katlederse, Allah onun hiçbir amelini kabul etmez. Allah'ıum sen bizleri Resul'ün ve sahabesinin yoluna ilet.

''HÄ°Ç KÄ°MSEYE MEÇHUL DEĞİLDÄ°R''

Bugün Müslüman kardeÅŸlerimizin karşılaÅŸtığı sıkıntılar ve onlara reva görülenler hiç kimseye meçhul deÄŸildir. Demmac'daki ilim talebeleri ve Yemen'in güneyindeki Sa'ada bölgesinde yaÅŸayan Sünniler, Husi grupların saldırılarına maruz kaldılar, kadın - çocuk ayrım yapılmaksızın katledildiler.

Husiler, her türlü ağır silahla ve tanklarla, mescidleri ve evleri hedef alıyorlar. SavaÅŸ ahlakından uzaklar, ellerin kuvveti kibirleriyle birlikte büyütüyorlar ve hiçbir kutsalı umursamıyorlar.

Bu taÅŸkınlıklarından ötürü hem yerel hükümet hem de merkezi hükümet kendilerini pek çok kez ikaz etti. "Cezalandırılmayan suçlu, suçunu tekrar eder." Bir Müslümanı haksız yere katletmek hem en büyük günahlardan hem de en büyük cürümlerdendir.

Ä°mam Tirmizi'nin Ebu Said el Hudri(r.a.)'den naklettiÄŸi bir hadiste Resulullah ÅŸöyle diyor: Yer ve gök sakinlerinden olup bir Müslümanın kanını döken kiÅŸileri, Allah cehennemine dolduracaktır.

''KÄ°M MAZLUM OLARAK ÖLDÜRÜLÜRSE...'

Rabbimiz ise ÅŸöyle buyuruyor: Allah'ın haram kıldığı bir kiÅŸiyi haksız yere öldürmeyin. Kim mazlum olarak öldürülürse, o takdirde onun velisine hak tanıdık. Artık öldürmede haddi aÅŸmasın, çünkü o yardım görmüÅŸtür.

Resullah da Ebu Davud, Nesai ve Tirmizi'de geçen hadisinde Said Ä°bni Zeyd ÅŸöyle buyurur: Ben Allah Resulü'nün "Her kim malı için öldürülürse, her kim canını korumak için öldürülürse ÅŸehiddir. Her kim ailesini korumak için katledilirse o ÅŸehiddir. Her kim de dinini korumak için öldürülürse o da ÅŸehiddir." dediÄŸini iÅŸittim. Yine Nesai'de geçen bir baÅŸka hadiste de "Her kim malını korumak için haksız yere öldürülürse o ÅŸehiddir." denilmiÅŸtir.

''YAÅžANMIÅž OLAN OLAYLARLA Ä°LGÄ°LÄ° MESAJIMIZ ÅžUDUR''

Allah'tan katledilen ilim talebelerine, hayatını kaybeden tüm Ehl-i Sünnet Müslümanlara rahmet dileriz. Onlar bu zalimce saldırılarla yüzleÅŸtiler. Allah onların derecelerini ÅŸehidlerin derecesine yükseltsin. Ayrıca yaralı kardeÅŸlerimize Allah'tan acil ÅŸiflar dileriz. YaÅŸanmış olan olaylarla ilgili mesajımız ÅŸudur: Öncelikle Demmac'daki merkeze yapılan bu saldırı, bize uzak veya yakın Husi topluluklarının Ehl-i Beyt (r.a.) adına iÅŸledikleri cürümlerden bir cürümdür. Fakat tarihe baktığınızda, Husilerin isimleriyle cürüm iÅŸlediÄŸi Husilerin asla bu gibi iÅŸlere tevessül etmediÄŸini göreceksiniz.

Onların Ehl-i Beyt ile ilgili bütün bildikleri yalanlar, hepsi alimlerce çürütülmüÅŸ argümanlar ve mezhep taasubuyla konuÅŸanların savlarından ibarettir. Bu batıl ve temelsiz inançlarından ötürü Demmac'daki masum Müslümanları katlettiler.

Burada kadın ve çocukların başına gelen de Gazze, Humus ve Åžam halkının başına gelenlerden farksız. Bu kuÅŸatma, Hüseyin(r.a.)'e yapılan kuÅŸatmanın aynısıdır ve tıpkı onun ehli gibi burada da kadınlar ve çocuklar birlikte katledilmiÅŸtir. Kerbela'da Hüseyin(r.a.) de bugün Demmac halkının yaÅŸadıklarını yaÅŸadı. Allah'a yemin ederim ki Demmac'daki Selef ehli kardeÅŸlerimiz, Hüseyin(r.a.) efendimize Husi topluluklarından daha layıktırlar. Hakeza onlar, onun dedesine de Husilerden daha layıklar.

Hasan ve Hüseyin (r.a.) hiçbir zaman batıl davaların ve kötülüÄŸün timsali olmadılar. Onlar, Müslümanların bir damla kanını dahi savunuyorlardı. Allah'ım, sen Peygamber(S.a.v.)'in tertemiz Ehl-i Beyti'ni temize çıkar çünkü onların isimlerini kullananlar zulümler yapmakta ve cürümler iÅŸlemektedir.

''SÄ°ZÄ°N YARANIZ BÄ°ZÄ°M YARAMIZDIR''

Ä°kinci olarak, baÅŸta Demmac olmak üzere, Kitaf, Amran, Hacca, El-Cavf ve diÄŸer Sünni mıntıkalarda ikamet eden Sünni Müslümanlar bugün Husi toplulukları tarafından hedef alınmakta ve öldürülmektedirler. Bu kardeÅŸlerimize sesleniyoruz: Sizin yaranız bizim yaramız, sizin acınız bizim acımız, sizin düÅŸmanlarınız da bizim düÅŸmanlarımız. Gelin aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakalım. Gün artık ittifak, dayanışma ve ahitleÅŸme günüdür. Bu ittifak ortak düÅŸmanlarımıza karşı olmalıdır. Bizler her zaman sizleri koruyan güçlü bir kalkan olmaya hazırırz. Çünkü düÅŸmanlarımız iÅŸlerini yaparken bizi birbirimizden ayırmıyorlar. Åžu halde siz de bizi destekleyin ki sizi koruyan bir zırh olabilelim ve sizi ayakta tutan bir destek saÄŸlayabilelim.

Unutmayın, kırptığımız gözlerimizden atan nabzımıza kadar bizi birbirimizden baÅŸka destekleyecek bir yardımcımız yok. Bize destek vereceÄŸini vaat edenler de bizi geciktirmeye ya da yavaÅŸlatmaya çalışanlar...

''HAÇLI AMERÄ°KALILARIN UÇAKLARIYLA SÜNNÄ° MÜSLÜMANLARI KATLETMEKTEN GERÄ° DURMUYORLAR''

Üçüncü olarak, Sana'daki hükümetin bu katliamlara karşı suskunluÄŸu bizleri hayrete düÅŸürmüyor. Çünkü onlar kendi vatandaÅŸlarını baÅŸkalarına peÅŸkeÅŸ çekmeyi iyi bilirler. Haçlı Amerikalıların uçaklarıyla Sünni Müslümanları katlettirmekten geri durmuyorlar. Sana hükümeti için Haçlı uçaklarının gelip Müslümanları katletmesi ile Husi gruplarının Müslümanları katletmesi arasında bir fark bulunmaz. Üstelik herkes seyrederken. Sonra da kalkıp Yemen Ulusal Ordusu'nun gücüyle övünüyorlar... Oysa o ordu, kendi halkına ihanet ediyor. Halkı için parmağını dahi kıpırdatmaktan imtina eder de sırf Amerika'ya hizmet edebilmek için Ensar'uÅŸ Åžeria'dan Sünni mücahidleri katleder. Abyan'da, Maarib'te ve Hadramevt'te Sünnilere karşı kamplar oluÅŸturur, Rada'daki Sünni halka karşı iÅŸler çevirirler. Mevcut yönetimin ve ordusunun ahvali budur. Kendi halklarına karşı her türlü suçu iÅŸlemeyi marifet sayarlar.

Åžiir ÅŸöyledir: Kurdu suçlamak ne mana taşır sürüye saldırdığı için / Zira kurt sürüye saldırır, koyunlara düÅŸman olduÄŸu için...

HUSÄ° TOPLULUKLARINA SESLENDÄ°

Dördüncü olarak ise saldırgan Husi topluluklarına sesleniyorum. Sizlerin Müslümanları katlederken kullandığınız deliller ve iddialarını Ä°slam tarafından reddedilmiÅŸ, lanetlenmiÅŸtir. Temiz ashabın sizden önce size benzeyen topluluklara karşı aldığı tavır da herkesin malumudur. Mısır'da Müslümanları katleden Batıni Fatimi devletini hatırlayın, Allah onların başına Selahaddin Eyyubi'yi musallat edene kadar katliama devam ettiler ki siz Yemen'de ne olup bittiÄŸini de bilmezsiniz. Burada da geçmiÅŸ Ali Ä°bn'ul Fadl isimli bir zat Batini bir Ä°smaili devleti kurmuÅŸtu. Sizler kan akıtma, zulüm ve mücrimlikte bu devletin adımlarını izliyorsunuz. Peki bu devletlerin akıbetinden hiç mi ders çıkarmadınız? Sünnilere karşı zulümleriniz cezasız kalmayacak. 

Ayette ÅŸöyle buyuruluyor: Ä°man eden ve salih amel iÅŸleyenler, Allah'ı çokça ananlar ve kendilerine zulmedildikten sonra yardım edilenler hariç, zulmedenler yakında hangi dönüÅŸ yerine döneceklerini bilecekler..."

DEMMAC'TA HUSÄ° KUÅžATMASI SÜRÜYOR

Yemen kuzeyinde bulunan Demmac bölgesinde Husi kuÅŸatması sürüyor. Son aylarda Husi kuÅŸatmasında bulunan bölgede geçtiÄŸimiz günlerde büyük bir katliam yaÅŸanmış ve Demmac'ın yerlisi sekiz yüzü aÅŸkın Yemenli Husi güçleri tarafından katledilmiÅŸti. Daha sonra Sana Valisi Abdulkadir Hilal baÅŸkanlığında aÅŸiretlerin desteÄŸiyle kurulan komite taraflar arasında arabuluculuk yapmış ve ateÅŸkes imzalanmıştı. Ancak son günlerde Husiler yeniden saldırıya geçti ve en az 6 kiÅŸi hayatını kaybederken 15'i aÅŸkın Yemenli de yaralandı.

Husi kaynakları, Demmac'da "Selefilerin" kendi mevzilerine saldırdığını öne sürüyor. Husi terör örgütü lideri Abdulmelik el Husi, "Biz ateÅŸkese sadığız ve ateÅŸkesi bozanlara da fırsat vermeyeceÄŸiz." derken bölgedeki Sünni kaynaklar da bölgenin uzun süredir Husiler tarafından kuÅŸatıldığını, Yemen'deki mevcut otorite boÅŸluÄŸunun Husiler tarafından yayılma ve mevzilerini saÄŸlamlaÅŸtırma amacıyla kullanıldığını savunuyor. Youtube'da yayınlanan pek çok videoyu iddialarına delil olarak gösteren Demmac merkezli Sünniler, Husilerin Demmac'ı ağır silahlarla vurduÄŸunu dile getiriyor. 

Bölgedeki kaynaklara göre, Ä°ran destekli Husilerin bölgedeki ilk teÅŸkilatlanmalarını gerçekleÅŸtirdikleri dönemde Yemen'i o dönem yöneten Ali Abdullah Salih, Demmac'daki Sünni aÅŸiretleri destekliyordu. Ancak bölgedeki Sünniler siyasi bir güç haline gelince Yemen hükümetinin Sünnileri desteklemekten vazgeçti.

HUSÄ°LER DEMMAC'I NEDEN HEDEF ALIYOR? 

Demmac, Yemen'deki Sünni hareketler için oldukça önemli bir merkez. Özellikle hadis eÄŸitimi noktasında pek çok alimin medresesinin bulunduÄŸu Demmac'ın bu özelliÄŸinden ötürü Husiler tarafından hedef alındığı Yemen'de oldukça yaygın bir düÅŸünce. Selefilik ile Åžiilik arasındaki çatışma alanlarından birisi haline gelen Demmac'da çatışmalardan önce Yemen dışından pek çok öÄŸrenci Ä°slami ilimler üzerine çalışıyordu. 

 

TÄ°METURK / HABER MERKEZÄ°

http://timeturk.com/tr/2015/01/20/yemen-el-kaidesi-nden-saldirilarla-ilgili-aciklama.html#.VL4xip8sd2c

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.