Sosyal Medya

Güncel

Bomba imha robotu kaplan birçok kente dağıtıldı

Bomba imha ve inceleme ekipleri tehlikeli görevlerde, kendilerinin ve şehirlerin güvenliğini sağlamak için son teknoloji kaplan isimli bomba imha robotlarını kullanıyor.



Gerek bomba imha ekiplerinin güvenliÄŸini saÄŸlamak gerekse ÅŸehirlerin korunmasında son teknolojiden yararlanmak için kullanılmaya baÅŸlanan yeni nesil bomba imha robotları, yurt genelindeki birçok kente dağıtıldı.

Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Kriminal Daire BaÅŸkanlığı bomba imha ve inceleme ekipleri tehlikeli görevlerini, aldıkları eÄŸitim ve teknolojik araçları sayesinde baÅŸarıyla yerine getiriyor.

YERLÄ° ÜRETÄ°M

Genel Müdürlük envanterine yeni giren yerli üretim "kaplan" isimli bomba imha robotları ise zorlu görevlerinde bomba imha ekiplerinin en büyük yardımcısı oluyor.

BOMBA Ä°MHA EKÄ°PLERÄ°NE DAÄžITILDI

Bomba imha ekiplerinin de tasarımına katkıda bulunduÄŸu robotlar, yurt genelindeki bazı illerde bomba imha ekiplerine dağıtıldı. Bununla ilgili personele verilen eÄŸitimler de tamamlandı. Yeni nesil robotlar, yurt dışındaki örneklerine oranla içerdiÄŸi daha fazla özellikle dikkat çekiyor.

Åžüpheli paket ihbarlarında kullanılan robotlar, bomba imha uzmanlarının da güvenliÄŸinin saÄŸlanmasına katkı saÄŸlıyor.

ASELSAN MÜHENDÄ°SLERÄ° ÜRETTÄ°

ASELSAN tarafından üretilen "Kaplan Ä°nsansız Kara Aracı", yüksek hareket kabiliyetine sahip. Kontrol konsoluyla uzaktan komuta edilebilen son teknoloji ile donatılan robot, yeni nesil ürün olma özelliÄŸi taşıyor. Uluslararası çalışabilirlik standartlarına uygun esnek mimarisi sayesinde, araçlara yeni görev senaryoları ve faydalı yükler kolaylıkla entegre edilebiliyor.

ZORLAYICI ÅžARTLAR Ä°ÇÄ°N HAZIR HALE GELDÄ°

Kaplan'ın kontrol konsolu, arayüzleri sayesinde kullanıcıya zor durumlarda destek vererek iÅŸ yükünü hafifletecek ve durum farkındalığını artıracak ÅŸekilde tasarlandı. Bu yeni nesil aracın donanımı güvenilir, denenmiÅŸ, askeri standartlarda ürünlerden seçildi, tüm sistem kapsamlı çevre ÅŸartları testlerinden geçirilerek zorlayıcı ÅŸartlar için kullanıma hazır hale getirildi.

BÄ°RÇOK GÖREVDE KULLANILABÄ°LÄ°R

Kaplan, modüler yapısı sayesinde görev gereksinimlerine göre farklı faydalı yükler ile kolaylıkla donatılarak, keÅŸif gözetleme, topraÄŸa gömülü mayın veya uzaktan komutalı patlayıcıları tespit ve imha etme, elektronik harp gibi birçok görevde de kullanılabiliyor.

Bomba imha robotu kaplan birçok kente dağıtıldı -GALERÄ°

BOMBA Ä°MHAYA ÖZEL EKÄ°P

Öte yandan Bomba Ä°mha ve Ä°nceleme Åžube MüdürlüÄŸü bünyesinde KBRN eÄŸitim alan özel ekipler de görev yapmaya baÅŸladı. Åžüpheli paketlerdeki olası patlayıcıların KBRN özelliÄŸini taşıması durumunda bu ekipler devreye giriyor.

ABD'DE EĞİTİM ALDILAR

Özel kıyafetlerini giyen ekipler aldıkları tedbirlerin ardından KBRN özelliÄŸi bulunan patlayıcıya müdahale ediyor. ABD'de de eÄŸitim alan bu uzmanlar, yurt genelindeki bazı illerde de görev yapmaya baÅŸladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.