Sosyal Medya

Güncel

CHP 'cep telefonu yasağı' istedi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması sırasında milletvekillerinin oy kabinine cep telefonuyla girmesinin yasaklanmasını istedi. Tanal Meclis Başkanlığı'na başvurdu.



CHP'li Tanal Meclis BaÅŸkanlığı'na verdiÄŸi dilekçede medyaya yansıyan bazı iddialar nedeniyle Meclis BaÅŸkanlığı'nın tedbir alması zorunluluÄŸu doÄŸduÄŸunu savundu. Tanal, "Bu iddialar nedeniyle oylama kabini içinde fotoÄŸraf çekimini saÄŸlayacak cep telefonu, kamera, fotoÄŸraf makinesi gibi herhangi bir cihaz bulundurulması ve kullanılmasının yasaklanmasını arz ve talep ederim" ifadelerini kullandı.

Tanal, "Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminin oylamada fire vermemek için kendi milletvekillerinden kullandıkları 'gizli' oyun fotoÄŸrafını çekmelerini istediÄŸi ve/veya 'evet' yazan pusulaların parti yöretimine iletilmesini istediÄŸi" iddiaları bulunduÄŸunu belirtti. Tanal, "gizli oy"un, oy verenin iradesini serbestçe ve her türlü baskıdan uzak biçimde ortaya koymasını saÄŸlama amacı taşıdığını kaydetti: 

"Bir Milletvekilinin kullandığı gizli oyu, cep telefonu ve/veya baÅŸka bir cihaz aracılığı ile çekerek mensubu olduÄŸu parti yönetimine sunması hem bir Milletvekilinin hem de Parlamento’nun saygınlığını ortadan kaldıracaktır. Ä°ÅŸbu yukarıda arz ve izah olunan gerekçelerle TBMM Genel Kurul’unda düzenlenecek Yüce Divan oylamasında Parlamento üyelerinin; “oylama kabini içerisinde” fotoÄŸraf çekimini saÄŸlayacak cep telefonu, kamera, fotoÄŸraf makinası gibi herhangi bir cihaz bulundurması ve kullanmasının yasaklanmasını saygılarımla arz ve talep ederim."

Pusula iddiası

CHP Grup BaÅŸkanvekili Engin Altay geçtiÄŸimiz hafta Meclis'te yaptığı basın toplantısında pusulalarla ilgili bir iddiayı gündeme getirmiÅŸti. Altay oylamada milletvekillerine üç pusula verildiÄŸini, beyaz pusulanın kabul, kırmızı pusulanın ret, yeÅŸil pusulanın çekimser anlamına geldiÄŸini hatırlattı: 

"Bizdeki bilgiler iktidar partisinin yöneticilerinin milletvekillerinden beyaz ve yeÅŸil pusulaları oylamadan sonra alacakları yönünde. Burası ilkokul deÄŸil." 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.