Sosyal Medya

Dünya

İngiltere'de Müslümanlardan yönetime mektup tepkisi

İngiltere'de Müslüman topluluklara gönderilen ve 'topluma uyum sağlayıp radikallerden uzak durulması istenen mektup tepkilere neden oldu



Ä°ngiltere hükümeti ülkedeki Müslüman topluluklara ve camilere bir mektup yazarak 'radikalleri' aralarında barındırmamalarını istedi. Mektup Müslümanların tepkisini çekti.

Paris saldırılarından hemen sonra Ä°ngiltere'nin azınlıklardan sorumlu bakanı Eric Pickles imzası ile binden fazla gruba gönderilen mektupta Ä°ngiliz toplumunun bir parçası olabilmek için 'radikal' ve radikal eÄŸilimli kiÅŸileri barındırmamaları istendi. Müslüman topluluklar ise mektubun küçük düÅŸürücü bir dille yazıldığını belirtiyor.

Mektupta Ä°ngiltere yönetiminin Ä°slam'ın ve Müslümanların terörle ilgisi olmadığını bildiÄŸi belirtilerek Müslüman toplulukların da Ä°ngiltere'nin ve Ä°ngiliz toplumunun bir parçası olduÄŸunu göstermek için gerekli adımları atması isteniyor. Mektupta ayrıca 'radikal'lerin Müslüman topluluklardan uzak tutulması isteniyor.

Ramazan Vakfı yöneticisi Muhammed Åžefik, mektupta Müslümanlara ve Ä°slama sadece terör zaviyesinden bakıldığını savunarak metnin kendisini dehÅŸete düÅŸürdüÄŸünü söyledi.

Hahambaşı Rabbi Sacks da mektubun iyi niyetinden ÅŸüphe etmediÄŸini fakat Müslümanların hassasiyetlerini anladığını söyledi.

Ä°ngiltere Müslümanlar BirliÄŸi Genel Sekreteri Harun Karaca, bakan Pickles'e bir mektup yazarak Müslümanların Ä°ngiliz toplumunun bir parçası olması için ne yapması gerektiÄŸini ve onlardan nasıl taleplerde bulunduÄŸunu soracaklarını söyledi. Karaca, mektupta Müslümanların Ä°ngiliz toplumundan ayrı olduÄŸunun anlaşıldığını belirtti.

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron ise, mektubu okuduÄŸunu, içeriÄŸinin mantıklı ve makul olduÄŸunu savunarak "Mektubun içeriÄŸiyle ilgili sorunları olanın gerçekten sorunları vardır" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.