Sosyal Medya

Ekonomi

Türkiye ile Fransa arasında nükleer işbirliği

Fransız Nükleer Derneği ile Türkiye Nükleer Mühendisler Derneği arasında "Nükleer Enerji İşbirliği Sözleşmesi" imzalandı.



Fransa'nın Ankara BüyükelçiliÄŸi'ndeki törende anlaÅŸmayı Fransız Nükleer DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Christophe Behar ile Nükleer Mühendisler DerneÄŸi BaÅŸkanı ve Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Niyazi Sökmen imzaladı.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, anlaÅŸmanın küçük fakat önemli bir adım olduÄŸunu belirterek, bu iÅŸbirliÄŸinin çok önem taşıdığını vurguladı.

ANLAÅžMA TÜRK ÖÄžRENCÄ° VE ÖÄžRETMENLERE DE YARAYACAK

AnlaÅŸma sayesinde mühendislerin birbiriyle daha fazla çalışıp anlaÅŸabileceÄŸini dile getiren Bili, "Fransız Nükleer Enerji TopluluÄŸu dünyada birçok seminer düzenliyor ve bu anlaÅŸma sayesinde Türk öÄŸrenci ve öÄŸretmenleri de bunlara katılabilir. Sinop'taki nükleer proje Türkiye ve Fransa açısından stratejik bir konu ve kalıcı bir iÅŸbirliÄŸi olacaktır" dedi.

Sökmen de Fransız meslektaÅŸlarının nükleer teknoloji konusunda önemli deneyimleri bulunduÄŸunu belirtti.

Türkiye'deki nükleer santral projelerinde sadece Sinop deÄŸil, Akkuyu projesinin de çeÅŸitli kısımlarında bu tecrübelerden faydalanmanın Türk nükleer mühendisleri için iyi olacağına dikkati çeken Sökmen, bunun nükleer teknolojinin saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kullanılmasına katkı saÄŸlayacağını kaydetti.



KAYNAK: AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.