Sosyal Medya

Güncel

Marmaray'da bomba paniÄŸi

Marmaray Yenikapı istasyonunda güvenlik görevlileri tarafından fark edilen şüpheli paket, bomba paniği yaşanmasına neden oldu. İstasyonu boşaltan bomba imha uzmanları şüpheli paketi kontrollü bir şekilde patlattı. Paketin boş çıkması ile herkes rahat bir nefes aldı. Sabah saatlerinde de Zincirlikuyu metrobüs durağına bırakılan bir bavul panik oluşturmuştu.



Marmaray Yenikapı istasyonunda özel güvenlik ekipleri, KazlıçeÅŸme istikametinde sahipsiz bir paket olduÄŸunu fark etti. Paketten ÅŸüphelenen güvenlik ekipleri, olayı polise bildirdi. Ä°stasyona gelen polis ekipleri geniÅŸ güvenlik önlemleri alırken, bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi. Bomba imha uzmanları, ilk kontrolün ardından paketi fünye ile patlatmaya karar verdi. Bunun üzerine bomba imha uzmanı ekiplerinin eÅŸyaları el arabasıyla taşınarak asansör marifeti ile istasyona indirildi.
Marmaray’daki seferler durdurulurken içerideki yolcular dışarıya çıkartılmaya baÅŸlandı. Dışarıdan gelen yolcular ise istasyona alınmadı. Yetkililer, yolcuların paniÄŸe kapılmaması için olayın teknik bir arıza olduÄŸunu duyurdu. Dışarıya çıkartılan yolculardan kimi teknik arıza varmış derken kimisi de "Åžüpheli paket var. Bomba olabilir" ifadelerini kullandı.
Ä°stasyon boÅŸaltıldıktan sonra bomba imha uzmanı, ÅŸüpheli paketi fünye ile kontrollü bir ÅŸekilde patlattı. Patlatılan paketin boÅŸ çıkması ile herkes rahat bir nefes aldı. Dışarıda bekleyen yolcuların içeriye alınması ile birlikte yaklaşık 15 dakika aksayan Marmaray seferleri yeniden baÅŸlatıldı.

METROBÜS DURAÄžINDA BOMBA ALARMI

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı çıkışına bırakılan bavul, bomba paniÄŸi yarattı. Fünye ile patlatılan bavul boÅŸ çıktı.

Metrobüs Durağı çıkışındaki yeÅŸil alana, saat 10.30 sıralarında bir kiÅŸinin bavul bıraktığını görenler polisi aradı. Bavulda bomba olma ihtimalini deÄŸerlendiren polis ekipleri, çevre güvenliÄŸini aldıktan sonra bomba uzmanlarına bilgi verdi. Özel kıyafetlerini giyen bomba uzmanı bir polis, bavulun yanına fünye yerleÅŸtirdi. Yapılan kontrollü patlatma sonrası bavulun boÅŸ olduÄŸu anlaşıldı.
Güvenlik önlemleri nedeniyle, bir süre SöÄŸütlüçeÅŸme yönünde metrobüs çıkışlarına izin verilmedi. Bavulun boÅŸ olduÄŸunun anlaşılmasından sonra seferler normale döndü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.