Sosyal Medya

Dünya

İsrail saldırısında İranlı general de öldürülmüş

İran, İsrail'in Suriye'de düzenlediği ve beş Hizbullah komutanının öldüğü hava saldırısında bir generallerinin de hayatını kaybettiğini doğruladı



Ä°ran, Ä°srail'in Suriye'de düzenlediÄŸi ve beÅŸ Hizbullah komutanının öldüÄŸü hava saldırısında bir generallerinin de hayatını kaybettiÄŸini doÄŸruladı. Öldürülen generalin, Ä°ran'ın devrim Muhafızları Komutanlarından olduÄŸu bildirildi.

Lübnan güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre,  Ä°srail helikopteri, Suriye-Ä°srail sınırında bulunan Golan Tepeleri’ndeki Kuneytra kentinde devriye gezen Hizbullah'a ait araca saldırı düzenledi. Saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Ä°mad Mugniye'nin oÄŸlu Cihad Mugniye'nin de arasında bulunduÄŸu beÅŸ Hizbullah askeri hayatını kaybetti. Ölenler arasında Ä°ran'ın da bir generali olduÄŸu doÄŸrulandı. 

Öte yandan Hizbullah basın ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, Kuneytra'da devriye gezen Hizbullah aracının, Ä°srail hava saldırısına uÄŸradığını, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine bilgi verildiÄŸi ifade edildi. 

Kuneytra, uzun süredir Suriye ordusu ve Nusra Cephesi arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suriye ordusunun, geçen yıl Ekim ayında, Kuneytra'ya düzenlediÄŸi hava saldırılarında 15 kiÅŸi ölmüÅŸtü.

Ä°srail-Hizbullah arasında 2006'da yapılan savaşın üst düzey komutanlarından Ä°mad Mugniye, 2008'de Suriye'nin baÅŸkenti Åžam'da aracına düzenlenen bombalı saldırıda ölmüÅŸtü. OÄŸlu Cihad Mugniye ise Hizbullah'ın üst düzey komutanları arasında yer alıyordu.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.