Sosyal Medya

YaÅŸam

Bursa'da restoran ve kasaplara at eti sattılar

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde 3 gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından çalınan 5 at ile ilgili soruşturma yapan polis, atların kesilerek Nilüfer İlçesi'nde iki ayrı kasap, bir pideci ve bir dürümcüye satıldığını ortaya çıkardı.



Merkez Yıldırım Ä°lçesi'nde Roman vatandaÅŸların yaÅŸadığı Hacıvat ve Vakıf mahallelerinde 3 gün önce sahipleri tarafından otlatılmak üzere evlerinin yakınındaki araziye bırakılan 5 at, kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından çalındı. Ä°hbar üzerine Yıldırım Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü, hırsızları bulabilmek için harekete geçti. Pazartesi günü devriye gezen polis ekipleri, atların çalındığı bölgenin yakınında bir barakanın önünde kan izlerini gördü ve burada yaptıkları araÅŸtırmada çalınan atları, kesilerek derileri yüzülmüÅŸ halde buldu.

Kesilen atların bir bölümünün kuÅŸbaşı ve kıyma olarak hazırlandığı tespit edildi. Etleri paketlerken yakalanarak gözaltına alınan Ali V. (40), ifadesinde etlerin bir bölümünü, daha önceden anlaÅŸmalı olduÄŸu Nilüfer Ä°lçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bulunan dürümcü ve pideci ile BeÅŸevler Mahallesi'nde iki ayrı kasaba kilosu 5 liradan sattığını itiraf etti.

Türkiye'de dana etinin kilosu, illere göre deÄŸiÅŸmekle birlikte, ortalama 22 TL’den satılıyor.

Atların kesildiÄŸi barakada inceleme yapan Tarım Ä°l MüdürlüÄŸü ekipleri kalan parçalanmış etleri muhafaza altına alarak laboratuvar incelemesine gönderdi.

Kaynak: DHA
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.