Sosyal Medya

EÄŸitim

MEB'den şifre açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı: 'Kullanıcılarımızın şifre veya bilgilerinin çalınması söz konusu değildir'



Milli EÄŸitim Bakanlığından (MEB), bilgi sistemlerindeki kullanıcı ÅŸifre ve bilgilerinin çalındığı yönündeki haberlerin asılsız olduÄŸu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı gazetelerde "Okullarda Åžifre Alarmı" ve "Çocukların GeleceÄŸi Hırsızların Elinde" baÅŸlıklarıyla yayımlanan haberlere iliÅŸkin yazılı açıklama yapıldı.

"MEB'de tüm öÄŸrenci, veli ve öÄŸretmenlerin bilgileri çalındı" ve "15 milyon öÄŸrencinin bilgilerini içeren veri tabanı ÅŸifrelerinin kötü niyetli kiÅŸilerle paylaşıldığı belirlendi" iddialarının tamamen asılsız, haberin ise "masabaşı gazetecilik" ürünü olduÄŸu kaydedilen açıklamada, ÅŸu ifadeler kullanıldı:

"Bankalarda ve eriÅŸimde güvenlik sınırı olan bütün sistemlerde yaÅŸandığı gibi Bakanlığımızın bilgi sistemleri de (e-okul, Mebbis vb.) zaman zaman art niyetli kiÅŸilerin sanal saldırılarına hedef olmaktadır. Üst düzey güvenlik tedbiri ile 24 saat esasına göre korunmakta olan sistemimizin güvenlik sınırlarını aÅŸarak verilere ulaÅŸmak isteyen kimi kötü niyetli kiÅŸiler hakkında zaman zaman Bakanlığımıza ulaÅŸan ÅŸikayetler doÄŸrultusunda Bakanlığımız bütün öÄŸrencilerimizi, velilerimizi, öÄŸretmenlerimizi ve yöneticilerimizi 'sanal ortamlarda ÅŸifre ve bilgi paylaşımı yapılmaması' konusunda sürekli ikaz etmektedir.

Haberde bahsi geçtiÄŸi gibi kullanıcılarımızın ÅŸifre veya bilgilerinin çalınması söz konusu deÄŸildir. Milyonlarca öÄŸrencimizi ve velilerini olumsuz etkilemeye yönelik bu haber ile ilgili gerekli yasal iÅŸlemler baÅŸlatılacaktır." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.