Sosyal Medya

Dünya

Fransa'da İslamofobik saldırıda bir Müslüman öldü

Fransa'da Faslı bir kişinin komşusunun İslamofobik saldırısı sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi



Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından, Müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Son olarak Faslı bir Fransız vatandaşı, komÅŸusunun Ä°slamofobik saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 

28 yaşındaki Fransız genç, Fas asıllı Müslüman komÅŸusuna bıçaklı saldırı düzenledi. 17 yerinden bıçaklanan Muhammed el Makuli hayatını kaybetti. Fransa'nın Avignon bölgesine baÄŸlı Beaucet kasabasında ÇarÅŸamba gecesi meydana gelen olayda, saldırgan Makuli'nin evinin kapısını kırarak eve girdi. 

Makuli'ye ve eÅŸine bağıran saldırganın Ä°slam'a hakaretler ettiÄŸi bildirildi. Daha sonra evden çıkan saldırgın elinde bir bıçakla geri döndüÄŸü ve Makuli'ye saldırdığı bildirildi. Makuli'nin eÅŸi, saldırıya engel olmaya çalışırken kendisinin de elinden yaralandığını ve engel olamayınca çocuÄŸunu kurtarıp evden çıkarmaya çalıştığını söyledi. 

Yapılan otopside Makuli'nin tam 17 yerinden bıçaklandığı ortaya çıktı. Saldırıyı soruÅŸturan savcılar, saldırganın muayene için bir psikiyatri hastanesine gönderilmesinde önce yaptıkları açıklamada, "saldırının kastının cinayet olduÄŸunu ve saldırganın üzerinde uyuÅŸturucu bulduklarını" belirttiler. 

Savcılıktan yapılan açıklamada, saldırının Ä°slamofobik yönüne dair iddiaların soruÅŸturulacağı kaydedildi. Ä°slamofobik saldırılara karşı faaliyetler yürüten Ä°slamofobi'ye Karşı Ulusal Gözlem Örgütü Direktörü Abdullah Zekri, saldırıyı kınadıklarını açıkladı. 

Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira, ırkçılığa ve anti-semitizme karşı yasaları daha sıkı hale getireceklerini söyledi. 

BÄ°R Ä°SLAMOFOBÄ°K SALDIRI DA ALMANYA'DA OLMUÅžTU

Almanya'da Ä°slam karşıtı Pegida gösterilerinin baÅŸladığı ve binlerce kiÅŸinin katıldığı gösterilen yapıldığı Saksonya Eyaleti baÅŸkenti Dresden'de, Eritre asıllı bir mülteci bıçaklanarak öldürüldü. Dresden BaÅŸsavcısı Lorenz Haase'nin verdiÄŸi bilgiye göre, Salı günü bulunan cesede yapılan otopsiden sonra 20 yaşındaki gencin boÄŸazından ve göÄŸsünden bıçaklanarak öldürüldüÄŸü belirlendi.

Cinayet hakkındaki araÅŸtırmanın devam ettiÄŸini bildiren polis sözcüsü Marko Laske, yabancı düÅŸmanlığı nedeniyle öldürülmüÅŸ olabileceÄŸini belirtti. Cinayette kullanılan bıçak bulunamadı. Dresden Emniyet Müdürü Dieter Kroll, incelemelerin cinayet iÅŸlendiÄŸi yönünde yapıldığını söyledi. Daha önceki açıklamada olayda dışardan bir müdahale olduÄŸuna dair bir ipucu bulunmadığı ifade edilerek, intihar olabileceÄŸi bildirilmiÅŸti. Ancak dün akÅŸam polisten yapılan açıklamada intiharın sözkonusu olmadığı kaydedildi.

Mahalli basında yeralan haberlerde, Halit Ä°dris Bahray isimli gencin Dresden'in Leubnitz-Neuostra semtindeki oturduÄŸu evden saat 8 sularında alışveriÅŸ yapmak için ayrıldığı bildirildi. Daha sonra geri dönmeyen Halit, Salı günü sabah saatlerinde, kanlar içinde bir sitenin avlusunda bulundu. Gencin odasının kapısına da gamalı haç sembollerinin çizili olduÄŸu belirlendi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.