Sosyal Medya

Güncel

Cafcaf'tan Charlie Hebdo'ya Kapak!

Cafcaf Mizah Dergisi, Charlie Hebdo'nun Peygamberimize saygısız tutumuna özel kapağı ile cevap verdi.



Küstahlığı huy edinen Avrupa kültürünün kendisini özgür ve sorgulanamaz bir konuma yerleÅŸtirme çabalarına tüm dünyada tepkiler sürerken anlamlı bir tepki de Cafcaf Mizah Dergisinden geldi. 

Özgürlükçü, insan hakları ÅŸampiyonu Modern Avrupa heyulasına katlettiÄŸi mazlum milletlerin dilinden cevap veren Cafcaf, Fransızca “Hayır, Hiçbir ÅŸey affedilmedi!” anlamına gelen "Non, Rien n'est pardonne!" yazılı bir kapak ile çıktı.

Charlie Hebdo son sayısının kapağında Peygamberimiz olduÄŸunu vehmettikleri bir tipi elinde büyük harflerle "Ben Charlie'yim" yazılı bir dövizi tutarken çizmiÅŸti. Üstte ise yine büyük harflerle "her ÅŸey affedildi" yazıyordu. Cafcaf ise Charlie Hebdo'ya cevap olarak hazırladıkları kapakta Afganistan, Gazze, Çeçenistan, Irak, Suriye, Mısır ve Çin'deki katliamlara iÅŸaret ederek dünyanın mazlum, katledilen halklarının kanları hala akarken hiçbir ÅŸeyin affedilemeyeceÄŸini ifade etmiÅŸ.

Haftalık Charlie Hebdo'nun son sayısı 3 milyon adet basıldı. Cafcaf ise maddi imkansızlıkları yüzünden aylık çıkıyor. Dergi ancak Åžubat ayında 25 bin adet basılabilecek. 

cafcaf-karikatur-kapak.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.