Sosyal Medya

Güncel

Belçika'da 'terör' operasyonu: 2 ölü

Belçika'nın doğusundaki Verviers kentinde başlatılan operasyonda 2 kişi öldürüldü. Savcı, zanlıların kısa süre önce Suriye'den döndüğünü ve saldırı hazırlığında olduklarını açıkladı.



Belçika devlet televizyonu RTBF, ülkenin doÄŸusundaki Verviers kentinde "terör" operasyonu düzenlendiÄŸini duyurdu. Operasyonu yürüten savcı 2 kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü açıkladı. Belçika Savcılığı'na göre zanlılar kısa süre önce Suriye'den döndü ve saldırı hazırlığındaydılar. AFP'ye konuÅŸan bir yetkili operasyonun sürdüÄŸünü ve sadece Verviers deÄŸil baÅŸka kentlerde de yapıldığını söylerken bir baÅŸka yetkili de operasyonun "cihatçılarla baÄŸlantılı kiÅŸilere yönelik" olduÄŸunu ifade etti.

Bölgede yaÅŸayanlar silah sesi ve patlama duyduklarını anlattı. Bir görgü tanığı da makineli tüfeklerin 10 dakika boyunca ateÅŸlendiÄŸini söyledi.

Ülke genelinde güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

Belçika ve Ä°spanya baÄŸlantısı

Fransa’yı geçtiÄŸimiz hafta sarsan ve aralarında Charlie Hebdo mizah dergisi çalışanlarının da olduÄŸu 17 kiÅŸinin ölümüne yol açan saldırılarla ilgili Belçika’ya da uzanmıştı. 7 Ocak'ta ise Charlie Hebdo'ya yönelik saldırıda 12 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Paris’te 8 Ocak'ta bir polisi öldüren Amedy Coulibaly adlı saldırgan, 9 Ocak'ta bir marketi basarak dört kiÅŸinin ölümüne yol açtıktan sonra polis operasyonunda öldürülmüÅŸtü. 

Saldırıda kullanılan silahların Belçika’dan satın alındığı iddiaları, Fransız güvenlik ve yargı birimlerinin Belçika yönetimi ile iÅŸbirliÄŸi yapmasını saÄŸlamıştı.

Fransız BFM kanalı, Ä°spanyol ve Fransız polisinin, iki ayrı saldırıda 5 kiÅŸiyi öldüren Amedy Coulibaly’nin Ä°spanya’daki faaliyetlerinin yoÄŸun bir ÅŸekilde araÅŸtırıldığını duyurmuÅŸtu.

Colibaly’nin 30 Eylül ve 2 Ocak tarihleri arasında kız arkadaşı Hayat Boumeddine ile Ä°spanya’da olduÄŸunu saptayan polis, ayrıca bu kiÅŸilerle iÅŸbirliÄŸi yaptığı düÅŸünülen üçüncü bir kiÅŸinin peÅŸine düÅŸmüÅŸtü.

Kaynak: AFP, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.