Sosyal Medya

Güncel

Cizre'de ölen çocuğun başından çıkan mermi

Cizre'de başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın polis kriminal raporuna Al Jazeera ulaştı. Raporda, çocuğun başından Emniyet Müdürlüğü envanterinde bulunmadığı söylenen av tüfeği mermisi çıktığı belirtildi.



Cizre'de çarÅŸamba akÅŸamı başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın polis kriminal raporuna Al Jazeera Türk ulaÅŸtı. Raporda ÅŸu ifadeler yer alıyor:

"Saat 15:45 sıralarında devlet hastanesine getirilen 2003 Cizre doÄŸumlu Nihat Kazanhan isimli çocuk nasıl olduÄŸu tespit edilemeyen bir ÅŸekilde kafa kısmından aldığı yara sonucu hayatını kaybetmiÅŸtir. Åžahsın cenazesi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilmiÅŸ, yapılan incelemede ÅŸahsın kafasından 5 cm ebadında sert bir plastik parça çıkmıştır. Polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan inceleme sonucunda ölen ÅŸahsın kafasından çıkan parçanın; bir adet roket ÅŸeklindeki plastik tapa, 12 numara av fiÅŸekleri içerisinde bulunan tapalara ait olup, yivsiz-setsiz av tüfeÄŸi ile atılmış olduÄŸu tespit olunmuÅŸtur."

Raporda "örgüt" vurgusu

Polis kriminal raporunda, bu tür av tüfeklerinin PKK tarafıdan kullanıldığı, Emniyet envanterinde bu tür silahların olmadığı vurgusu yapıldı. Ayrıca Kobani'ye destek eylemleri sırasında "av tüfeÄŸi bayilerinin yaÄŸmalandığı" söylendi.

"Emniyet müdürlüklerimiz ve Cizre Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸümüz kuvvesinde bu tür bir silah ve malzemesi bulunmamaktadır. Ancak bölge yerleÅŸim bu tür av tüfeklerinin ve malzemelerinin örgüt mensupları ve müzahir kitle tarafından yoÄŸun bir ÅŸekilde kullanıldığı bilindiÄŸinden bahse konu ÅŸahsın ölümüne sebep olan nesnenin bu kesimin faaliyetleri esnasında kullanılan bir silahtan kaynaklandığı kesin olarak anlaşılmaktadır. Ayrıca 6-8 Ekim olaylarında av bayilerinin yaÄŸmalandığı kayıtlarımızda mevcut olduÄŸundan bu iÅŸ yerlerinden yaÄŸmalanan fiÅŸeklerin kullanılmış olduÄŸu kuvvetle muhtemeldir."

Ä°çiÅŸleri Bakanı Efkan Âlâ yaptığı açıklamada, "Orada polis hiçbir ÅŸekilde gaz ya da silah kullanmamıştır" demiÅŸti. Cizre Belediye EÅŸbaÅŸkanı Leyla Ä°mret ise, çocuÄŸun polis tarafından vurulduÄŸunu savunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.