Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin'den acil destek çağrısı

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Filistin'e ait vergi gelirlerini ödemesi konusunda İsrail'e baskı uygulanması için uluslararası topluma acil çağrıda bulundu.



Hamdallah, Ramallah'taki ofisinde, ABD'nin Kudüs BaÅŸkonsolosu Michael Ratney'i kabul etti. Alınan bilgiye göre, görüÅŸmede, Ä°srail'in Filistinlilere ve topraklarına yönelik ihlallerini dile getiren Hamdallah, uluslararası topluma, Filistin'e ait dondurulan vergi gelirlerini ödemesi konusunda Ä°srail'e baskı uygulanması için acil çaÄŸrıda bulundu.
Hamdallah, "Ä°srail, Filistinlileri toplu cezalandırma politikasını uygulayıp, Filistin'in vergi gelirlerini dondurarak uluslararası tüm anlaÅŸma ve kanunları sürekli ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Ä°srail'in, Filistin’e ait gelirlerden oluÅŸan 2014 Aralık ayı vergi payını Filistin Maliye Bakanlığı'na teslim etmediÄŸi belirtilmiÅŸ, ancak Ä°srail’in, söz konusu vergi payını haczettiÄŸine iliÅŸkin Filistin tarafına herhangi bir tebliÄŸde bulunmadığı aktarılmıştı. Açıklamada ayrıca, "Ä°srail’in bu davranışı cezaya dönüÅŸtürmemesinin" umulduÄŸu kaydedilmiÅŸti.
Filistin’in aylık yaklaşık 175 milyon dolara ulaÅŸan ithalat ve ihracattan elde ettiÄŸi vergi gelirine Ä°srail tarafından el konuluyor. Ä°srail, daha sonra söz konusu miktarı Ramallah’taki Filistin hükümetine teslim ediyor. Filistin yönetimi, ayda yaklaşık 175 milyon dolar tutarındaki gelirle 175 bin memurun maaşını ödüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.