Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın o davası kabul edildi

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini ele geçiren 10 polis hakkında iddianame kabul edildi.



BaÅŸbakanlığı döneminde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve ailesinin kiÅŸisel bilgilerinin, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığının "DEVA (Detaylı Veri Analizi) 1-2" programlarıyla sorgulanarak ele geçirilmesine iliÅŸkin 10 polis hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 45. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

CUMHURBAÅžKANI MÜÅžTEKÄ° OLDU

Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçları SoruÅŸturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Serdar CoÅŸkun'un hazırladığı iddianamede, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, eÅŸi Emine ErdoÄŸan, kardeÅŸi Mustafa ErdoÄŸan, oÄŸulları Bilal ve Ahmet ErdoÄŸan, kızı Sümeyye ErdoÄŸan, gelinleri Sema ve Reyyan ErdoÄŸan ile CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kız kardeÅŸi Vesile Ä°lgen ve eÅŸi Ziya Ä°lgen "müÅŸteki" olarak gösterildi.

SoruÅŸturmanın, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı mülkiye müfettiÅŸlerinin raporu üzerine baÅŸlatıldığı belirtilen iddianamede, ÅŸüphelilere "kiÅŸisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçlaması yöneltildi.

ERDOÄžAN VE AÄ°LESÄ°NE AÄ°T ÖZEL BÄ°LGÄ°LER ELE GEÇÄ°RÄ°LDÄ°

Ä°ddianamede, çeÅŸitli illerde görev yapan ÅŸüphelilerin DEVA programına kendi ÅŸifreleriyle girerek, ErdoÄŸan ve ailesinin bilgilerine eriÅŸim saÄŸladıkları kaydedildi.

Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığının, emniyet ve asayiÅŸi saÄŸlamak üzere ülke genelinde herkese ait istihbarat bilgilerini DEVA 1- 2 programıyla topladığı belirtilen iddianamede, program üzerinden ErdoÄŸan ve ailesine ait bilgilerin de tutulduÄŸu ve söz konusu programa kendisine ÅŸifre verilmiÅŸ istihbarat hizmetlerinde çalıştırılan polislerin eriÅŸebildikleri kaydedildi.

DEVLET GÜVENLİĞİ TEHLÄ°KEYE GÄ°RDÄ°

KiÅŸilere ait her türlü bilginin yer aldığı programda, devlete ait "sır" niteliÄŸinde herhangi bir bilgi olmadığı ancak ErdoÄŸan ve ailesine ait kiÅŸisel verilerin yer aldığı bildirilen iddianamede, bu bilgilerin öÄŸrenilmesinin ve yayılmasının devlet güvenliÄŸini tehlikeye soktuÄŸu, programın bu tür bir bilgiyi öÄŸrenmek için kullanılmasının mantıken yasak olacağı belirtildi.
Åžüphelilerin, hiçbir istihbari veri giriÅŸi yapmadan, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ailesinin kiÅŸisel bilgilerini elde etmek için programa giriÅŸ ve sorgulama yaptıklarına iÅŸaret edilen iddianamede, "Åžüphelilerin, ErdoÄŸan ve ailesinden birilerinin özel bilgilerini elde ederek toplum nazarında küçük düÅŸürmek, siyasi olarak bu bilgileri ÅŸantaj için kullanmak, seçimlerde yenilmesini saÄŸlamak, dış ülke istihbaratlarına bu bilgileri vererek, Türkiye'nin imajını zedelemek amacını güttükleri anlaşılmaktadır" deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

Mülkiye müfettiÅŸlerinin araÅŸtırmaları sonucunda, ÅŸüphelilerin log kayıtlarından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ailesine ait eÄŸitim, mal varlığı, akrabalık, istihbari kayıtlar gibi kiÅŸisel bilgileri sorgulatarak ele geçirdiklerinin belirlendiÄŸi vurgulanan iddianamede, ÅŸüphelilerinin savunmalarında, "ErdoÄŸan'ı sevdikleri ve fotoÄŸrafına bakmak için programa girdikleri gibi saçma, delillerle tutarsız, birbirinden kopyalanmış ifadeleri kullandıkları, savunma iç güdüsüyle hareket ederek yalan söylediklerinin anlaşıldığı" ifadesine yer verildi.

Ä°ddianamede, "ÅŸüpheliler" polis memurları K.T, M.A, Ö.G, O.T.B, Y.T, Ä°.Ü, A.K, S.Åž, M.Y. ve komiser F.Åž. olarak gösterildi. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.