Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'dan IŞİD seddi

Suudi Arabistan Irak sınırında IŞİD'e karşı bin kilometrelik duvar örmek için hazırlıkları hızlandırdı.




Suudi Arabistan kuzey komÅŸusu Irak'tan, Irak Åžam Ä°slam Devleti ( IŞİD) tehdidi, güney komÅŸusu Yemen'den de El-Kaide'ye karşı kendini korumak için Çin seddini andıran dev duvarlar örecek. 

Suudi Arabistan'ın kuzeyinde IŞİD'e karşı yükselecek duvar Turaif ile Hafar el Batin kentleri arasında yaklaşık bin kilometre uzunluÄŸunda olacak. Halihazırda sınır güvenliÄŸi 5 katlı tel örgüler, gözetleme kuleleri, radarlar ve gece görüÅŸlü kameralar sistemiyle saÄŸlanıyor. 
Üç askerini kaybedince "IŞİD Seddi" çalışmaları hızlandırıldı

GeçtiÄŸimiz hafta Suudi Arabistan'ın Irak sınırında IŞİD mensuplarıyka Suudi askerler arasında silahlı çatışma çıktı. Åžiddetli çatışmada aralarında General Oudah el- Belavi gibi üst düzey komutanında bulunduÄŸu üç askerini kaybeden Suudi yönetimi Irak sınırını "IŞİD Seddi"yle kapatmak için çalışmalara baÅŸladı. Mühih merkezli bir firmaya hazrlatılan "Kuzey Sınırı Güvenlik Projesi" 3.4 milyar dolara mal olacak. Yüksek teknoloji araçlarla donatılacak sınırda adeta kuÅŸ uçurtulmayacak. Gözetleme kulelerinde SPEXER radar,termal kameralarla donatılmış helikopterler ve müdahale araçları yer alacak. Sınırda yeraltına titreÅŸim sensörleri yeleÅŸtirilerek sızmaların önüne geçilecek. 

Sınıra asker yığdı

Riyad saldırının ardından kuzey sınırına 30 bin asker gönderdi. 

Ä°lk olarak 2006 yılında düÅŸünülen duvar projesi tel örgüler ve derin çukarlarla desteklenecek. 

Suudi Arabistan güneyinde yer alan 1609 kilometrelik Yemen sınırını da duvarla örmeyi düÅŸünüyor. 



1 milyon 450 bin metrelik fiber kablo sınırdaki C2 merkezini Suudi Ä°çiÅŸleri Bakanlığına baÄŸlayacak.

VATAN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.