Sosyal Medya

Güncel

Ailesi canlı bombayı teşhis etti

Sultanahmet'te bir polisin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısının faili Diana Ramazanova'nın ailesi, fotoğraflardan kızlarını teşhis etti.



Ä°stanbul Sultanahmet'te 6 Ocak'ta bir polisin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı gerçekleÅŸtiren canlı bomba Diana Ramazova'nın ailesi, kızlarını resimlerden teÅŸhis etti. Kesin sonuç için saldırganın annesi Rayzanat Ramazova'dan DNA testi için örnek alındı.

Rus haber sitesi LifeNews, emniyet kaynaklarının açıklamasında DNA testinin Ä°nterpol aracılığıyla yapılacağını açıkladı. Haberde 18 yaşındaki Diana Ramazova'nın Dağıstan'ın Derbent kentinde doÄŸduÄŸu ve oradan ailesiyle birlikte Moskova'ya taşındıkları belirtildi.

Edinilen ilk bilgilere göre, Moskova'da bir maÄŸazada çalışmaya baÅŸlayan Ramazova, internet aracılığıyla Türkiye'de yaÅŸayan Ä°dris adında biriyle tanıştı ve evlendi.

Rus güvenlik güçlerinden edinilen bilgilere göre, Diana Ramazova Türkiye’de aktif bir ÅŸekilde "iÅŸlenip" Rusya'da terör saldırısı yapmaya ikna edilmeye çalışıldı. Fakat henüz bilinmeyen bir nedenle bu saldırı Ä°stanbul'da düzenlendi.

Åžüpheliler serbest

Olayla ilgili gözaltına alınan altı kiÅŸiden üçü, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiÅŸti. Mahkeme, sorgularının ardından ikisi Dağıstanlı üç kiÅŸinin serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu kiÅŸiler hakkında yurtdışına çıkış yasağından oluÅŸan adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. Savcılık, ÅŸüphelilerin "örgüt üyeliÄŸi" ve "göçmen kaçakçılığı" suçlarından tutuklanmalarını istemiÅŸti. Gözaltındaki diÄŸer üç kiÅŸi de serbest bırakılmıştı.

'Yalnız değildi' iddiası

Ramazova, 2014 Haziran’ında Türkiye'ye giriÅŸ yapmıştı. Canlı bombanın saldırıdan dört gün önce bir baÅŸka kadınla Gaziantep'ten Ä°stanbul'a geldiÄŸi ileri sürülüyor. 

Ramazova ve beraberindeki kadının Gaziantep Otogarı'na gitmek için bindikleri taksinin ÅŸoförü H.K da adliyeye sevk edilenler arasındaydı. Taksi ÅŸoförünün ifadesine göre Ramazova otogara gitmek istediÄŸini Türkçe olarak söyledi.

6 Ocak’ta Ä°stanbul Sultanahmet’te meydana gelen bombalı saldırıda, polis memuru Kenan KumaÅŸ ÅŸehit olmuÅŸtu. Saldırıda bir polis daha yaralanırken, bombayı patlatan saldırgan da ölmüÅŸtü.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.