Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sisi'den büyük fedakarlık !!

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Mısır'ın çökmesi halinde milyonlarca IŞİD üyesinin dünyaya yayılacağını iddia etti.



Askeri darbe ile yönetime gelen Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah es Sisi, ülkedeki siyasi parti temsilcileriyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıda, ilginç iddialar dile getirdi. Sisi'nin en ilginç iddiası ise, milyonlarca IŞİD'linin dünyaya yayılmasını engellediÄŸini söylemesiydi. 

Mısır'dan yayın yapan El Mesryoon sitesi, Sisi'nin ülkede bulunan 15 siyasi partinin temsilcileriyle bir araya geldiÄŸini yazdı. Bu siyasi partilerden Mısır Gençlik Partisi BaÅŸkanı Ahmed Abdul Hadi, basına kapalı gerçekleÅŸtirilen toplantıda konuÅŸulanlarla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 

Abdul Hadi, Sisi'nin toplantıda 'samimi' açıklamalarda bulunduÄŸunu söyledi. Abdul Hadi'nin aktardığına göre, Sisi Mısır'ın seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye yaptığı darbeden önce, Mısır'ın Mursi tarafından 'kurban edilmeye' çalışıldığını iddia etti. Ancak bunun önüne geçtiklerini savundu. 

Abdul Hadi, Sisi'nin "EÄŸer Mısır devleti çökerse milyonlarca IŞİD üyesi dünyaya yayılır" ifadelerini kullandığını iddia etti. Sisi'nin ayrıca Avrupa ve Amerika'yı bu 'tehdide' karşı uyardığını söylediÄŸini de belirtti. 

Mısır cumhurbaÅŸkanlığı sözcülüÄŸünden yapılan açıklamada da, Sisi'nin siyasi parti temsilcileriyle Mısır'ın geleceÄŸi ve karşı karşıya olduÄŸu sorunlar hakkında konuÅŸtuÄŸu belirtildi. Sisi'nin, Mısır ordusunun ülkeye yeniden istikrar kazandıracağını söylediÄŸi aktarılırken, Sina ve batı Mısır'ın kalkınması konusuna da eÄŸildiÄŸi söylendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.