Sosyal Medya

Güncel

'Erdoğansız Türkiye'ye hazır olun'

AK Parti'den istifa ederek Demokratik Gelişim Partisi'ni kuran İdris Bal’ın ‘Erdoğan öyle ya da böyle gidecek’ dediğini emniyete verdiği ifadede dile getiren Zekeriya Işık toplantının ayrıntısını anlattı.



Dershanelerin kapatılması gündeme gelmeden önce 17 AÄŸustos 2013 tarihinde bir grup STK temsilcisiyle Ankara Pursaklar’da bir araya gelen Ä°dris Bal, “ErdoÄŸan öyle ya da böyle gidecek”demiÅŸti. Toplantıya katılan Hitit Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi ve Hitit Akademisi DerneÄŸi BaÅŸkanı Zekeriya Işık, o toplantıyı ilk kez Yeni Åžafak’a anlattı. Işık, toplantıda Bal’ın kendilerine, “AK Parti’nin daraldığını geniÅŸ kesimleri kucaklamadığını arkasındaki iç ve dış desteÄŸi kaybettiÄŸini ve öyle ya da böyle AK Parti ve ErdoÄŸan’ın uluslararası güçlerin de desteÄŸiyle gönderileceÄŸinin altını çizdi” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

"ERDOÄžANSIZ TÜRKÄ°YE'YE HAZIR OLUN"

Zekeriya Işık, “Bunun için de öyle çok beklenmeyeceÄŸini önümüzdeki süreçte birkaç ay içerisinde bunların olabileceÄŸini kaydetti” dedi. Işık, toplantıda Bal’ın konuÅŸmasında, “Bu durumda Türkiye’nin, muhafazakar çevrelerin Ak Partisiz ve ErdoÄŸansız bir Türkiye’ye hazır olması gerektiÄŸini belirterek adeta bunun için burada olduklarını ifade etmekteydi” ifadelerini kullandığını kaydetti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.