Sosyal Medya

Dünya

Hollanda'da Müslüman başkandan 'Radikallere': Defolun

Hollanda'nın Rotterdam kentinin Müslüman Belediye Başkanı ülkede 'düşünce özgürlüğünden' hoşlanmayan 'radikallere' defolun açıklaması yaptı. Facebook Twitter Linkedin Google



Fransa'da 17 kiÅŸinin ölümüyle sonuçlanan Charlia Hebdo saldırısının sonuçları dünyada tartışılmaya devam ediyor. Hollanda'nın en büyük kentlerindne Rotterdam'ın Müslüman Belediye BaÅŸkanı Ahmed Ebutalib, "Özgürlüklerden hoÅŸlanmayan radikaller ülkeden defolsun" dedi.

Hollanda'da göçmen nüfusun en yoÄŸun yaÅŸadığı kent olan Rotterdam'ın Müslüman Belediye BaÅŸkanı Ahmed Ebutalib, Paris'teki saldırı sonrası katıldığı bir televizyon programında, 'radikal' olarak nitelendirdiÄŸi Müslümanlara bir çaÄŸrıda bulundu.

Hollanda'nın ilk göçmen belediye baÅŸkanı unvanına sahip olan Fas kökenli Ahmed Ebutalib, Rotterdam'da yaÅŸayan ve özgürlüklerden hoÅŸlanmayan radikallerin bavullarını toplayarak kenti terk etmesini istedi. 15 yaşında Fas'tan Hollanda'ya gelen 53 yaşındaki Rotterdam Belediye BaÅŸkanı Ebutalib, Batı deÄŸerlerini ve hayat biçimini benimsemeyenlerin bu toplum içinde yaÅŸamaya hakları olmadığını iddia etti.

Faslı bir imamın oÄŸlu olan Ahmed Ebutalib, Hollanda Ä°ÅŸçi Partisi saflarında siyaset yapıyor. Belediye BaÅŸkanı olmadan önce gazetecilik yapan Ebutalib, "Bazı gazetelerde çıkan karikatürler dolayısıyla burada yaÅŸamaktan hoÅŸlanmıyorsanız, o zaman size diyeceÄŸim tek bir ÅŸey var: Bavulunuzu toplayın, Hollanda'dan çekip gidin" dedi.

Göçmenlerin Hollanda toplumuna entegrasyonuyla ilgili çalışmalarıyla tanınan Ahmed Ebutalib, 2008'den bu yana ülkenin ikinci büyük kenti Rotterdam'ın belediye baÅŸkanlığını yürütüyor.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.