Sosyal Medya

Dünya

Türkiye daha fazla etkileniyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Suriye'ye yabancı savaşçı geçişi konusunun çok zorlu bir mesele olduğunu belirtti, "Türkiye, coğrafi yakınlığı gözönüne alındığında, bundan hemen hemen diğer bütün ülkelerden daha fazla etkilenmekte" dedi.



Sözcü Harf, IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye geçmek isteyen yabancı savaÅŸçıların tespit edilmesi ve bu geçiÅŸin önünün kesilmesi noktasında Türkiye ile çok yakın çalıştıklarını belirtti.

Harf, günlük basın brifinginde, Suriye'ye yabancı savaÅŸçı geçiÅŸiyle ilgili sorular üzerine, bunun çok ciddi ve zorlu bir mesele olduÄŸuna iÅŸaret ederek, bu sınırların kontrol edilmesine katkıda bulunmak adına Türkiye ve bölgedeki diÄŸer ülkelerle birlikte çalıştıklarına deÄŸindi.

Tüm üye ülkelere Suriye'ye yabancı savaÅŸçı geçiÅŸini önlemeleri çaÄŸrısı yapan BM Güvenlik Konseyi kararını hatırlatan Harf, "Bu çok zorlu bir mesele. Sınırlar çok büyük ve çoÄŸunlukla geçirgen. Dolayısıyla Türkiye ve diÄŸerleriyle yabancı savaÅŸçıların tespit edilmesi ve bu geçiÅŸin önünün kesilmesi noktasında birlikte çalışıyoruz" dedi.

Harf, bir gazetecinin "Türkiye'nin sınırlarını kontrol etme konusunda yapması gerekeni yaptığını düÅŸünüyor musunuz?" ÅŸeklindeki sorusuna, "Bunun ne kadar büyük bir zorluk olduÄŸunu elbette biliyorlar. Ve inanın bana, Türkiye, coÄŸrafi yakınlığı gözönüne alındığında, bundan hemen hemen diÄŸer bütün ülkelerden daha fazla etkilenmekte. Dolayısıyla bunun bir tehdit ve sorun olduÄŸunu biliyorlar. Bu sınırları kapatma çabası noktasında bizimle çok yakın çalışıyorlar" karşılığını verdi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.