Sosyal Medya

Dünya

ABD'ye Paris yürüyüşünde korku engeli

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen teröre karşı dayanışma yürüyüşüne ABD'den daha üst düzey bir ismi göndermemekle hata yaptıklarını kabul etti.



ABD, Paris'te dün terörle mücadelede dayanışma için düzenlenen ve 1,5 milyon kiÅŸinin yanı sıra yaklaşık 50 devlet ve hükümet baÅŸkanının iÅŸtirak ettiÄŸi "Cumhuriyet YürüyüÅŸü"nde Paris Büyükelçisi Jane Hartley tarafından temsil edilmiÅŸti. YürüyüÅŸte ABD BaÅŸkanı Barack Obama ya da yönetimden diÄŸer üst düzey isimlerin bulunmaması, Atlantik'in her iki yakasından yoÄŸun eleÅŸtiriler aldı.

Özellikle Cumhuriyetçiler, Obama yönetimini eleÅŸtiri yaÄŸmuruna tutarken, tepkiler sosyal medyada da geniÅŸ yer buldu. Hatta CNN televizyonu sunucularından Jack Tapper'ın, Paris'te hiçbir Amerikalı liderin olmamasıyla ilgili, "Bir Amerikalı olarak utanç duyuyorum" ifadesi dikkat çekti.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde konunun sorulması üzerine, "Paris Büyükelçisi'ne ilave olarak, daha yüksek profile sahip birini göndermiÅŸ olmamız gerektiÄŸini kabul ediyoruz" dedi.

YürüyüÅŸün çok kısa bir zaman diliminde duyurulup hayata geçirildiÄŸine dikkati çeken Earnest, baÅŸkan ya da baÅŸkan yardımcılarının katıldığı etkinliklerde geniÅŸ güvenlik önlemlerinin alınması zorunluluÄŸunun Obama veya Biden'ın Paris'e seyahatini zorlaÅŸtırdığını söyledi.

Earnest, "Hiç ÅŸüphe yok ki BaÅŸkan ya da BaÅŸkan Yardımcısı, bu kadar kısa bir zaman diliminde, bir milyonu aÅŸkın kiÅŸinin katıldığı bu açık hava etkinliÄŸine katılmaya gitseydi, (ayrıntılı güvenlik düzenlemelerinin) insanların dün yaptıkları ÅŸekilde yürüyüÅŸe katılmaları yeteneÄŸini ciddi biçimde etkilerdi. KoÅŸullar biraz farklı olsaydı BaÅŸkan orada bulunma fırsatına sahip olmayı arzu ederdi" diye konuÅŸtu.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.