Sosyal Medya

Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Ramallah'ta

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Filistinli mevkidaşı Riyad Malki ile Ramallah‘ta bir araya geldi, "İspanya, bağımsız devletlerini kurmaları için Filistin halkını desteklemeye devam edecek" dedi.



Jose Manuel Garcia Margallo, Filistinli mevkidaşı Riyad Malki ile Filistin DışiÅŸleri Bakanlığı'nda düzenlediÄŸi basın toplantısında, "Ä°spanya, bağımsız devletlerini kurmaları için Filistin halkını desteklemeye devam etmenin yanı sıra halkına en iyi hizmetleri sunma imkanına sahip Filistinli güçlü uluslararası kurumların inÅŸa edilmesi için de çabalarını sürdürecek" dedi.

Garcia Margallo, "Ä°spanya, 2015'in başından itibaren Güvenlik Konseyi üyesi olmasından sonra Filistin halkının meÅŸru haklarını Güvenlik Konseyi, Avrupa BirliÄŸi ve diÄŸer uluslararası formlarda desteklemeyi sürdürecek" diye konuÅŸtu.

Ä°spanya'nın Avrupa BirliÄŸi'nde Filistin konusunda sergilediÄŸi tavırdan övgüyle bahseden Filistinli bakan Malki de Filistin devletini tanımaları ve daha çok destek çıkmaları için Avrupa ülkeleri parlamentolarına çaÄŸrıda bulundu.

Malki, Ä°srail'in son zamanlarda dondurduÄŸu Filistinlilere ait vergi gelirini aktarmasının yanı sıra Filistin halkına yönelik ihlallerine son vermesi için uluslararası toplumdan destek talep etti.

Malki ve Garcia Margallo ayrıca, Ä°spanya-Filistin iliÅŸkileri konusunda varılan iki anlaÅŸmayı imzaladı. 

Ä°spanya DışiÅŸleri Bakanı'nın bugün Ä°srail ve Gazze Åžeridi'ni ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.