Sosyal Medya

Güncel

Cezayir'de Atılan Bumerang Kendilerine Geri Döndü

TGRT Haber'e konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Hristiyan dünyasının attığı bumerang kendilerine dönüyor' dedi.



 Çevre ve Åžehircilik Bakanı Ä°dris Güllüce, Fransa'nın Cezayir'de attığı 'bumerang'ın kendilerini vurduÄŸunu söyledi. Bakan Güllüce, Fransa'daki saldırı özelinde büyüyen Ä°slamofobi ve Ä°slam karşıtlığını yorumladı. TGRT Haber'e konuÅŸan Güllüce, "Hristiyan dünyasının attığı bumerang kendilerine dönüyor" dedi. Güllüce, Avrupa'nın büyüttüÄŸü yılanın kendilerine dokunmayacağını zannettiÄŸini belirterek, "Gönlüm isterdi ki; bu yürüyüÅŸü, 40 yıl önce yapsalardı. Terörün bizim gibi geliÅŸmekte olan ülkelerde can almakla kalmadığını, sosyal hayatı yok ettiÄŸini, ekonomiyi periÅŸan ettiÄŸini, kardeÅŸ kavgası oluÅŸturduÄŸunu fark ettiklerinde Türkiye'de de böyle bir yürüyüÅŸ yapsalardı. 50-60 lider, Türkiye'ye gelselerdi ve 'Terörü kınıyoruz' diye yürüselerdi. BaÅŸka Müslüman ülkelerde de veya terör belasından çeken devletlerde de bunu yapabilirlerdi. Ama Avrupa, ayağına diken batınca bunu fark etti" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"PARÄ°S, 'MISIR DARBESÄ°'NDE SOKAÄžA ÇIKMALIYDI"

'Biz 1850'den beri, terörden çok çekmiÅŸ bir milletiz' diyen Güllüce, "1850'den beri; bazı Avrupa devletlerinin desteÄŸi ile DoÄŸu Anadolu'da Güney DoÄŸu Anadolu'da terör baÅŸlamıştır. Fransa, Ä°ngiltere, Amerika, bu iÅŸlerin içindeydi; terörist etnisiteyi desteklemiÅŸtir. Anadolu'da milyonlarca insan, evsiz, barksız, yurtsuz kalmış; ocakları yanmış, soyları kurumuÅŸ... Bir soykırıma uÄŸramış yetim çocuklarıyız biz... Mısır'da darbeyi yapanların bir terörist muamelesi görmesi gerekirdi mesela... Paris'te bunun yürüyüÅŸü yapılsaydı mesela... Avrupa ve Amerika, 11 Eylül olmadan terörü fark edebilseydi keÅŸke..." dedi.

"ATTIKLARI BUMERANG KENDÄ° KALPLERÄ°NÄ° VURDU"

Güllüce, Fransa'daki saldırıları deÄŸerlendirirken; "12 kiÅŸinin acısını nasıl dünya halkları hissediyorsa, Cezayir'de öldürülen o insanların da acısını hem DoÄŸu, hem Batı hem de bütün dünya çekmiÅŸ olsaydı, o zaman da yürüyüÅŸ yapılsaydı keÅŸke... Fransız halkı, 'Cezayir'deki seçimlere karışmamalıdır. Cezayir kendi özgür iradesiyle seçimleri yapmalıdır. Cezayirliler öldürülmemelidir' ÅŸeklinde yürüselerdi keÅŸke... Rüzgar ekildikten sonra fırtına biçileceÄŸini ve o fırtınanın da ÅŸiddetini hesap etmemiÅŸtiler. Bir bumerang attılar geliÅŸmekte oldukları ülkelere, o dönüp kendi kalplerini vurdu. Cezayir'de öldürdükleri 1,5 milyon insanın çocukları ÅŸimdi onları vuruyor" hatırlatması yaptı.

"TERÖR, BATI'NIN LABARATUVAR ÇALIÅžMASIDIR"

Avrupa'da yükselen tehlike Ä°slamofobi ve ırkçı saldırılar üzerine de konuÅŸan bakan Güllüce, "Norveç'te 70 kiÅŸiyi katletti birisi ve bunu da 'Hristiyan kimliÄŸi için yaptığını' da açıkladı. Hiç kimse 'Hristiyan terörü' demedi. Kendi labaratuvarlarında ürettikleri, Ä°slam'ı doÄŸru ÅŸekilde temsil etmeyen yanlış birilerinin, Ä°slam dairesinde olmayan ÅŸeyleri yapması ve bunun da Müslümanlığa mâl edilmesi maksatlı görünüyor. 'Dünyada geliÅŸen Ä°slam'ın, ekonomisi büyüyen, kalkınan Ä°slam'ın ve gittikçe nüfusu ile nüfuzu artan Ä°slam'ın önünü kesmek için mi bütün bu labaratuvar çalışmaları?' diye sorarlar. Bu terör örgütlerini bilinçli üretenler yine Batı'dır" diye konuÅŸtu.

"SALDIRI GÄ°BÄ° EKSANTRÄ°K FÄ°KÄ°RLER BATI'DAN ÇIKAR"

'Yeraltı ve yer üstü kaynaklarına sahip olmak için Somali'yi periÅŸan etmediler mi? Ruanda'da 300 milyon insanı kim katletti? Bosna'da 8 bin insan öldürülürken, gülerek karşılamadılar mı?' sorularını soran Ä°dris Güllüce, "Batı; özellikle de Fransa, bu labaratuvar çalışmaları konusunda oldukça ehildir, mahirdir. Ama bizim kutsallarımız, kırmızı çizgilerimiz vardır. Biz savaşı bile belli kutsallar içinde yaparız. Bizim deÄŸerlerimizde savaÅŸta 'insan yakmak' yoktur. Bu tür saldırıları, terör gibi eksantrik fikirleri ancak Batılılar üretir. Batı, son 60 yıldır Hristiyanlık öncesine dönmeye; yani paganist olmaya ya da müslümanlığa karşı sempati duymaya baÅŸladı. Çünkü kendi içinde bir çürüme ve yozlaÅŸma baÅŸladı. Batı insanını Hristiyanlık yetmiyor. Bunu fark ettiler. Toplum mühendisliÄŸi yaparak; ya dünya müslümanlarının sayısı doÄŸurganlıktan artacak ya da hristiyanların din deÄŸiÅŸtirmesi yükselecek diye ortaya çıkardılar. Bunun üzerine kirli çalışmalar yürütüyorlar" açıklamasında bulundu.A

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.