Sosyal Medya

Dünya

Ukrayna'da bir yılda 500 Lenin heykeli yıkıldı

Ukrayna'da geçtiğimiz yıl tam 504 Lenin heykeli Ukraynalı göstericiler tarafından yıkıldı



Ukrayna'da 2013 yılının sonlarına doÄŸru patlak veren halk ayaklanması ve iktidarın devrilmesiyle birlikte baÅŸlayan süreçte, 504 Lenin heykelinin Ukraynalılar tarafından yıkıldığı bildirildi.

'Ukraina' televizyon kanalının haberine göre, Ukrayna'da son bir yıl içinde Sovyetler BirliÄŸi'nin kurucusu Vladimir Lenin'in 504 heykeli Ukraynalılar tarafından yıkıldı. Kanal, Ukrayna'da ÅŸu anda yaklaşık bin 700 Lenin heykeli bulunduÄŸunu belirtiyor.

Heykeller çoÄŸu durumda, Sovyet lider Lenin'in, Ukrayna ile Rusya'nın ortak geçmiÅŸine iÅŸaret etmesi nedeniyle yıkılıyor. Bu olaylardan en ses getireni, 2013 yılının Aralık ayında yaÅŸanmıştı. Bir grup, Kiev merkezinde yer alan dev bir Lenin heykelini yıkmıştı.

Dönemin Ukrayna BaÅŸbakanı Mikola Azarov, Kiev'de yaÅŸanan bu olayı, Afganistan'daki bazı Buda heykellerinin Taliban tarafından yıkılmasıyla karşılaÅŸtırmıştı.

DiÄŸer yandan Ria Novosti ajansının haberine göre, Ukrayna Kültür Bakanı Vyaçeslav Kirilenko, Lenin heykellerinin yıkılmasına karşı çıkmayacaklarını söyledi. Lenin heykellerini, Ukrayna'nın kültürel, ulusal ya da yerel mirasları olarak görmediklerini belirten Kirilenko, "Bu nedenle bu heykeller devlet himayesinde deÄŸil" dedi.

Kaynak: Sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.