Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamaları dünya medyasında!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Amedy Coulibaly’nin sevgilisi ve suç ortağı olduğu düşünülen Hayat Boumeddiene ile ilgili açıklamaları yankı uyandırdı.



DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu’nun Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili soruÅŸturma konusunda yaptığı açıklamalar dünya ve Fransız basınında geniÅŸ yankı buldu.
 
AÇIKLAMA DÜNYA MEDYASINDA
 
Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu'nun, Paris'te Musevilere ait markete saldıran Amedy Coulibaly’nin sevgilisi ve suç ortağı olduÄŸu düÅŸünülen Hayat Boumeddiene ile ilgili açıklaması, CNN, BBC ve NBC gibi televizyon kanalları ve pekçok büyük gazetenin internet sitesinde önemli haber olarak duyuruldu.
 
FRANSIZ MEDYASINDA GENÄ°Åž YER BULDU
 
Fransız radyo ve televizyon kanalları da açıklamalara haber bültenlerinde geniÅŸ yer verirken, açıklama BFM ve France24 televizyon kanalları ile internet haber sitelerinde de ayrıntılı ÅŸekilde yer aldı.
 
Fransa BaÅŸbakanı Manuel Valls, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, genç kadının Türkiye’de ya da Suriye’de olabileceÄŸini söylemiÅŸti.
 
Valls’in açıklamasından sonra ÇavuÅŸoÄŸlu, ayrıntılı ve kapsamlı açıklamalar yaptı.
 
"MADRÄ°D ÜZERÄ°NDEN TÜRKÄ°YE'YE GELMÄ°Åž"
 
ÇavuÅŸoÄŸlu, "Hayat Boumeddiene, 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye gelmiÅŸ. Havaalanında görüntüleri var. Daha sonra beraberinde baÅŸka bir insanla Kadıköy'de bir otelde kalmış, sonra 8 Ocak'ta da Suriye'ye geçmiÅŸ. O da telefon kayıtlarından belli oluyor" diye konuÅŸmuÅŸtu.  
 
Yabancı savaÅŸçılar konusunun Türkiye için ciddi bir mesele olduÄŸunu kaydeden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Daha Fransa sormadan, biz bu bilgeleri elde eder etmez paylaÅŸtık. 'Bakın aradığınız ÅŸahıs gelmiÅŸ, burada kalmış ve Suriye'ye kaçak bir ÅŸekilde geçmiÅŸ' dedik" ifadesini kullanmıştı.
 
Fransa’yı geçen hafta sarsan terör eylemlerinde üç ayrı saldırıda toplam 17 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, üç terörist ölü ele geçirilmiÅŸti. Teröristlerden Coulibally, yaptığı iki ayrı saldırıda, bir polis ile 4 vatandaşın ölümüne neden olmuÅŸtu.


KAYNAK: AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.