Sosyal Medya

Dünya

İspanya tokalaşmayan Müslümanları fişleyecek

Fransa'da 17 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırılar nedeni ile Müslümanlara karşı şok bir plan hazırlığı içine giren İspanyol hükümetinin hazırladığı yeni kanun tasarısı tartışmaları da beraberinde getirdi.



"Cihatçılara karşı ÅŸok plan" baÅŸlığı altında hazırlanan tasarıda, komÅŸular, öÄŸretmenler ve hatta doktorlar bile çevresinde gördüÄŸü, eÄŸitim verdiÄŸi veya muayane ettiÄŸi Müslümanları en yakın yetkiliye ihbar edebilecek.

Bu kiÅŸiler aynı zamanda dedektör görevi yapacak ve çevresindeki genç yaÅŸdaki Müslümanların radikal eÄŸilime olup olmadığına karar verebilecek.

Ä°spanya'da yaÅŸayan yaklaşık 1 milyon 500 bin Müslümanı töhmet altında bırakacak olan bu tasarının amacının terör örgütlerine katılmak isteyebilecek gençlerin önüne geçmek olduÄŸu iddia edildi.

Ä°spanya Devlet Güvenlik sekreteri Francisco Martínez tasarı hakkında bilgi vermekten kaçınarak önemli olanın eylemden sonra deÄŸil öncesinden bu saldırıları engellemek olduÄŸunu söyledi. Planın kurumlar arası iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmek ve sivil halkın yardımı ile bir kordinasyon saÄŸlamak olduÄŸuna iÅŸaret eden Martinez, "Herhangi bir yerde veya zamanda bir gösteri veya radikal eylem eÄŸilimi içinde olanlar tespit edilecek ve bunun önüne geçilecektir" sözleri etti.

"Cihatçılara karşı ÅŸok plan" tasarısının ilk olarak Ä°spanya'da nüfusu ağırlıklı Müslüman olan semtlerde baÅŸlatılacak. Buradaki mahalelere özel bir yetkili atanarak müslüman gençler gözlem altında tutulacak bölgenin öÄŸretmenlerine ve doktorlarına özel yetkiler verilecek. Bu kiÅŸiler elini tokalaÅŸmaya vermeyen, doktor muayanesinde soyunmak istemeyen Müslümanları fiÅŸleyebilecek. Planda ayrıca Ä°spanya'da açık bulunan cami ve helal iÅŸletme yerleri denetlenecek yeni düzenlemeler getirilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.