Sosyal Medya

Dünya

Korumalarıyla katılan tek isim!

Dünya liderleri, Paris'te gerçekleştirilen yürüyüşe katılmak üzere Elysee Sarayı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na doğru harekete geçti.



Charlie Hebdo saldırının ardından kente geniÅŸ katılımla düzenlenen yürüyüÅŸe katılmak üzere Paris'e gelen dünya liderleri Elysee Sarayı'ndan ayrıldı. Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande'nin Elysee Sarayı'nda karşıladığı liderler, Hollande öncülüÄŸünde saraydan ayrılarak kendileri için hazırlanan otobüse bindiler. Liderler özel araçla meydana gelerek yürüyüÅŸe katıldılar.

LÄ°DERLER ORADAYDI

BaÅŸta BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu olmak üzere, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Ä°talya BaÅŸbakanı Matteo Renzi, Ä°spanya BaÅŸbakanı Mariano Rajoy, AB Komisyonu BaÅŸkanı Jean Claude Juncker, Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, Hollanda BaÅŸbakanı Mark Rutte, Belçika BaÅŸbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk, Danimarka BaÅŸbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan BaÅŸbakanı Boyko Borisov katılacak. YürüyüÅŸe Afrika'dan da Mali CumhurbaÅŸkanı Boubacar Keita ve Nijer CumhurbaÅŸkanı Mahamadou Issoufou katılım saÄŸlarken, yine Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netenyahu ve Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas da gösteri yürüyüÅŸüne katıldı.

YürüyüÅŸe katılan kalabalık, korteje katılan liderleri alkışlayarak karşıladı.

Cumhuriyet YürüyüÅŸü'ne Türkiye'den BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç ile AB Bakanı ve BaÅŸmüzakereci Volkan Bozkır da katıldı.

YürüyüÅŸe, Fransa'da daha önceki iktidarlar döneminde baÅŸbakanlık ve bakanlık yapmış siyasetçiler ile birlikte milletvekilleri, senatörlerler ve belediye baÅŸkanları iÅŸtirak etti. Cumhuriyet YürüyüÅŸü'ne, Hristiyan, Müslüman, Musevi dinlerinin temsilcileri ile sivil toplum örgütleri ve iÅŸçi ve iÅŸveren temsilcileri de katıldı.



DÄ°KKAT ÇEKEN AYRINTI

Dünya liderlerinin katıldığı yürüyüÅŸe Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu'nun korumaları ile katılması gözlerden kaçmadı. Korumalar sık sık Netanyahu'nun omzuna ellerini koyarak 'güvendesiniz' hissi vermeye çalıştı.

GAZZE'DE SAHÄ°LÄ° BOMBALATMIÅžTI

Netanyahu, geçtiÄŸimiz yaz aylarında, Ä°srail donanmasına "Vur emri" vererek Gazze’de bir sahili bombalatmıştı. Sahilde oynayan aynı aileden 4 çocuk hayatını kaybetmiÅŸti. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.