Sosyal Medya

Güncel

Yine Cizre yine PKK tahriki

PKK'nın geçen ay katliam girişiminde bulunduğu Cizre yine karıştı. Terör örgütü üyeleri, HÜDA PAR'lıların ev ve iş yerlerine saldırdı.



Şırnak'ın Cizre ilçesi dün de karıştı. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H  mensuplarınca HÜDA PAR üyelerinin ev ve iÅŸ yerlerine saldırı düzenlendi. PKK'lılar geçtiÄŸimiz yılın 27 Aralık gecesinde HÜDA PAR üyelerinin ev ve arabalarını ateÅŸe vermiÅŸ, etrafa rastgele kurÅŸun yaÄŸdırmıştı, olaylarda 4 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Cizre dün de hareketli saatlere sahne oldu. Sabaha karşı PKK’lı teröristler tarafından HÜDA PAR üyelerinin ev, iÅŸ yere ve arabalarına siyah boyalarla iÅŸaretler konulduÄŸu iddia edildi.  HÜDA PAR Cizre ilçe BaÅŸkanı Ahmet Elçin de iddiaları doÄŸruladı.  
Ä°SYERÄ°NÄ° YAKTILAR 
Ardından Genelkurmay BaÅŸkanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, PKK’lı 10-15 kiÅŸilik bir grubun Cizre’de Elektrik dağıtım ÅŸirketi DEDAÅž’ı bastığı ve kasada bulunan bir adet MP-5 makineli tabanca ve bir adet tabancayı alarak kaçtıkları bildirildi. Bu açıklamalar sıcaklığını korurken saldırı haberleri geldi. AkÅŸam saat 19.30 sıralarında PKK’lılar tarafından HÜDA PAR üyesi Åžerif ÅžimÅŸek’in Dicle Mahallesi’ndeki iÅŸyeri yakıldı. Ä°ÅŸ yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yine ilçede bulunan bir bankanın ÅŸubesi ile HÜDA PAR üyelerinin evlerine molotoflar atıldığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.