Sosyal Medya

YaÅŸam

Sesini beğenmediği müezzini şikâyet etti

Kırklareli'de bir kişi, sesini beğenmediği müezzinin yerine yenisinin atanması için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurdu. Komisyon, "Herhangi bir işlem yapılamaz" diye cevap verdi.



Mustafa Alp isimli kiÅŸi, Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki bir camide görev alan müezzinin sesinin net ve anlaşılır olmadığını belirterek, yeni bir müezzin atanmasına iliÅŸkin TBMM Dilekçe Komisyonu'na baÅŸvuruda bulundu. Alp'in baÅŸvurusunu inceleyen komisyon, Kırklareli ValiliÄŸi'nden konuyla ilgili bilgi istedi.

Valilik tarafından komisyona gönderilen yazıda, dilekçe sahibi Mustafa Alp'in, 24 Haziran 2014 tarihinde Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'na ve 11 AÄŸustos 2014 tarihinde Babaeski Ä°lçe Kaymakamlığı'na aynı dilekçe ile baÅŸvurduÄŸu, ÅŸikayet etmiÅŸ olduÄŸu konuların Babaeski Kaymakamlığı'nca yerinde incelendiÄŸi ifade edildi.

Komisyon, sesini beÄŸenmediÄŸi müezzinin yerine yenisinin atanmasını isteyen baÅŸvuruyla ilgili, valiliÄŸin, "bireysel olarak ezanları çok net anlamadığı gerekçesi ile müezzin-kayyımın görev yerinin deÄŸiÅŸtirilmesinin yasal anlamda mümkün olmadığı" cevabının verildiÄŸini belirterek, baÅŸka bir iÅŸlem yapılamayacağı yönünde karar aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.