Sosyal Medya

Dünya

3 dakikada vize

Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukların önüne geçilmesi için 2013'te hayata geçirilen e-Vize'ye geçen yıl 6,1 milyonun üzerinde başvuru yapıldı. Başvurulardan 5,4 milyonu, yani yaklaşık yüzde 88'i kabul edilip e-Vize olarak düzenlenirken; en çok vize düzenlenen ülkeler İngiltere, Hollanda, Irak, Belçika ve Polonya olarak sıralandı



Sınır kapıları ve havaalanlarındaki kuyrukların önüne geçilmesi için hayata geçirilen e-Vize'ye baÅŸvuru yaÄŸdı. Söz konusu hizmetten faydalanmak isteyenlerin sayısı 2014 yılında 6,1 milyonu geçti. 
DışiÅŸleri Bakanlığı verilerine göre, 2014 yılında e-Vizeye 6 milyon 131 bin 84 adet baÅŸvuru yapıldı. Bu dönemde alınan 6 milyon 131 bin 84 adetlik e-Vize baÅŸvurusundan 5 milyon 402 bin 651 tanesi, yani yaklaşık yüzde 88,1'i kabul edilip e-Vize olarak düzenlendi.
Uygulamanın hizmete girdiÄŸi nisan 2013'te haftada 2 bine yakın e-Vize verilirken, bu rakam artık günde 10 binleri aÅŸtı. 
Günlük ortalama e-Vize sayısı dönemsel olarak deÄŸiÅŸiyor. Yaz aylarında ortalama 40 bin civarında seyrederken, kış aylarında günlük ortalama 10-14 bin olarak farklılık gösteriyor. Geçen yıl içerisinde en fazla e-Vize verilen tarih 7 AÄŸustos 2014 oldu, o gün verilen e-Vize rakamı 44 bine tırmandı.
En çok vize düzenlenen ülkeler ise Ä°ngiltere, Hollanda, Irak, Belçika ve Polonya olarak sıralandı.
Geçen yıl e-Vize kapsamında toplanan vize harcı ise 111 milyon 428 bin doları geçti. Vize harçları 7 Temmuz 2014'te 764 bin 832 dolar ile günlük en yüksek deÄŸerine ulaÅŸtı.
 3 dakika içinde e-Vize alınabiliyor
e-Vize uygulaması 17 Nisan 2013 tarihinden itibaren uygulamaya konuldu. Bireyler "www.evisa.gov.tr" üzerinden ortalama 3 dakika içinde e-Vize alabiliyor.
Turizm ve ticaret amaçlı seyahatler için Türkiye vizesi, DışiÅŸleri Bakanlığı'nın yurt dışı temsilciliklerinden, hudut kapılarından ve e-Vize BaÅŸvuru Sistemi üzerinden alınabiliyor. 
Yurt dışı temsilciliklerinde yapılan vize baÅŸvuruları tüm yabancılara açıkken, hudut kapılarından ve e-Vize Sistemi üzerinden baÅŸvurular ancak belirli ülke vatandaÅŸları için gerekli bazı ÅŸartları yerine getirmeleri kaydıyla mümkün oluyor.
Ä°nternet baÄŸlantısı olan her yerden, 7/24 e-Vize alınması mümkünken, baÅŸvuru sahiplerinin kimlik, seyahat belgesi ve seyahat tarihlerine iliÅŸkin alanlarını doldurmalarının ve vize harcını online olarak ödemelerinin ardından e-Vize'lerini alabiliyor.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.