Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas Paris saldırısını kınadı

Hamas Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hedbo dergisine yapılan ve 12 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı, saldırının failleriyle Hamas arasında paralellik kuran Netanyahu'yu eleştirdi.



Hamas'tan Fransızca yapılan yazılı açıklamada, "Hamas Charlie Hedbo dergisine yapılan saldırıyı kınıyor ve fikir farklılıklarının cinayetleri haklı çıkamayacağını vurguluyor" ifadeleri kullanıldı. 

Hamas ayrıca, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun Paris'teki saldırıyla Hamas tarafından Ä°srail'e fırlatılan roketler arasında benzerlik kurmasını da eleÅŸtirdi. Açıklama ÅŸu ÅŸekilde devam etti:

"Hamas Netanyahu'nunbizim hareketimiz ve halkımızın direniÅŸimiz ile uluslararası terörizm arasında baÄŸlantı kurmasını da kınıyor."

Netanyahu cuma günkü açıklamasında ÅŸu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu teröristler Paris'te gazetecileri vurdu, Suriye'de yardım görevlilerinin başını kesti, Nijerya'da okula giden kız çocuklarını kaçırıp Irak'ta kilise bombaladı, Bali'de turistleri katlettiler, Gazze'den sivillere roket attılar, Ä°ran'da nükleer silah inÅŸa etmek için uÄŸraşıyorlar. IŞİD, Boko Haram, Hamas, EÅŸ-Åžebab, El Kaide ya da Hizbullah farklı isimlere sahip olabilirler ama hepsi aynı nefret ve kana susamış fanatizm tarafından tahrik edilmektedir. Hepsinin amacı özgürlüklerimizi yok ederek, ortaçaÄŸ zulmünü üzerimize empoze etmektir."

Fransa'nın kanlı üç günü

Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te, ÇarÅŸamba günü haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen silahlı saldırıda 12 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Saldırıyı düzenleyenler, güvenlik güçleri tarafından kuÅŸatılmalarının ardından bir matbaaya sığınıp bir kiÅŸiyi rehin almıştı. EÅŸ zamanlı olarak Paris'te baÅŸka bir kiÅŸi Yahudi marketine saldırıp, yaklaşık 20 kiÅŸiyi rehin almıştı. Güvenlik güçleri her iki olay yerine eÅŸ zamanlı operasyon baÅŸlatmıştı.

Fransa'da Charlie Hebdo saldırısı zanlılarına ve rehinelerin tutulduÄŸu Yahudi marketine düzenlenen iki operasyonda üç saldırganla, dört rehine öldü.

'Saldırgan El Kaide bağlantılı'

Yemen istihbarat kaynaklarının Reuters haber ajansına verdiÄŸi bilgiye göre Charlie Hebdo dergisine saldıran kardeÅŸlerden Said Kouachi, öldürülen El Kaide liderlerinden Enver Evlaki ile 2000’li yıllarda Yemen’de görüÅŸtü.

Bu durum, ÇarÅŸamba günü 12 kiÅŸiyi öldüren saldırganların El Kaide örgütü ile irtibatları olduÄŸu ve bu eylemi örgütün talimatı ile yapmış olabilecekleri ihtimalini güçlendirdi. Ä°stihbarat kaynağı, “Onun El Kaide’den eÄŸitim alıp almadığını doÄŸrulayamıyoruz ama Evlaki ile görüÅŸtüÄŸü bilgisine sahibiz” dedi.

Kaynak: Al Jazeera ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.