Sosyal Medya

Ekonomi

Kıbrıs Havayolları kapandı

Güney Kıbrıs Rum kesimine ait Kıbrıs Havayolları ekonomik sıkıntılar nedeniyle son uçuşunu yaptı.



1947'den beri faaliyette olan Kıbrıs Havayolları (Cyprus Airways) son uçuÅŸunu Atina'dan Larnaka'ya yaptı. Kıbrıs Havayolları personeli, kapanmanın ardından ÅŸirketin merkez ofisinin önünde protesto eylemine baÅŸladı.

Avrupa Komisyonu, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin 2012 ve 2013 yıllarında Kıbrıs Havayolları'na destek için 100 milyon euro vermesinin yasa dışı olduÄŸuna hükmetmiÅŸti. AP, ÅŸirketin bu parayı iade etmesi gerektiÄŸini belirtmiÅŸti.

Komisyon'un rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Kıbrıs Havayolları'nın yıllardır devletten aldığı yardımlara raÄŸmen yeniden yapılandırılamadığının ortaya çıktığını söyleyerek, Rum yönetiminin ÅŸirkete yaptığı maddi desteÄŸi geri alması gerektiÄŸini ifade etti.

Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ise, Avrupa Komisyonu'nun Kıbrıs Havayolları ile ilgili kararıyla ÅŸirketin ekonomik bir birim olarak gösterilmesinin sona erdiÄŸini ve böylece iÅŸlevinin de bittiÄŸini söyledi. Yeorgiadis ayrıca, ÅŸirketin ticari lisansının yetkili uluslararası kuruluÅŸlardan çıkarılmasının beklendiÄŸini de dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.