Sosyal Medya

Dünya

Kafa kestiler, tecavüz ettiler ve öldürdüler

Fransa'nın tarihi soykırım ve katliamlarla dolu. 1830' da sömürge olarak işgal ettikleri Cezayir' de her türlü insanlık suçunu çekinmeden işleyen Fransızlar, 1962' de bağımsızlığını kazanana kadar ülkede çeşitli soykırımlar ve katliamlar gerçekleştirdi.




Islahhaber'de yer alan bilgide; Bağımsızlık savaşı veren yüzbinlerce Cezayirliyi katleden Fransızların 2.5 milyon Cezayirliyi tehcire tabi tuttukları biliniyor. Cezayir’ de 100 yılı aÅŸkın süre her türlü insanlık suçunu iÅŸleyen Fransızların bağımsızlık savaşında 8 bin köyü yok ettiÄŸi de çeÅŸitli kaynaklarda yer alıyor.

Fransız katliamları sadece Cezayir ile sınır deÄŸil. Ruanda’ da 1994 yılında yaÅŸanan soykırımda yüzbinlerce Tutsinin Hutular tarafından öldürülmesinin insanlık tarihinin en korkunç olaylarından birisi olarak belleklerde yer alıyor.

Yakın tarihin en korkunç insanlık suçunda Fransızların parmağı dünya kamuoyu tarafından biliniyor.

Ruanda’ da görev yapmış emekli Fransız subayı, Fransa askerlerinin, 1994’ te Ruanda’ da soykırım yapmakla suçlanan Hutu milislerine silah eÄŸitimi verdiÄŸini itiraf etmesi tarihi birçok kanlı olayla dolu Fransızlar tarihinin en büyük lekelerinden biri olacak nitelikte.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.