Sosyal Medya

YaÅŸam

Bakan AyÅŸenur Ä°slam'dan idam talebi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk istismarı konusunda Türkiye'nin idam cezasını yeniden tartışması gerektiğini söyledi.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı AyÅŸenur Ä°slam, çocuk istismarında idam cezasının tartışılması gerektiÄŸini söyledi. Toplumdaki ÅŸiddet unsurunun arttığını anlatan Bakan Ä°slam, kadına ve çocuÄŸa yönelik ÅŸiddetin önlenmesi için devlet olarak gerekli önlemlerin alındığını bu konuda geçtiÄŸimiz yıl önemli düzenlemeler yapıldığını hatırlattı. Bakan Ä°slam, çocuk istismarında Türkiye'nin bireye karşı iÅŸlenen suçlarda idam cezasını yeniden düÅŸünmesi gerektiÄŸini söyledi.

AyÅŸenur Ä°slam, Habertürk TV'de Ankara Temsilcisi Veyis AteÅŸ'in sorularını cevapladı. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun kamuoyuna açıkladığı "Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması" programı hakkında bilgiler veren Ä°slam, yeni doÄŸum yapan anne için mevcut programın yeterli görülmediÄŸini söyledi. Ä°lk 6 yılda anne ve babanın mümkün olduÄŸunca çocuÄŸuyla vakit geçirmesi gerektiÄŸini anlatan Ä°slam, yeni pakette tüm programın bu ilkeye göre düzenlendiÄŸini ifade etti. Annenye doÄŸum sonrası kısmi çalışma hakkı tanınacağını söyleyen Ä°slam ÅŸöyle konuÅŸtu;

"Bu çalışmayı iki aÅŸamalı olarak ele aldık. Bunlardan ilki, yarı zamanlı çalışmadır. Tüm ücretli, yarı zamanlı çalışma. DoÄŸum yaptıktan sonra anne 16 hafta doÄŸum iznini kullandı diyelim. Ondan sonra eÄŸer arzu ederse, yarı zamanlı çalışmayı tercih edebilir. 2,4 ve 6 ay sürelerle, iÅŸini yarı zamanlı olarak sürdürebilir. Bu zaman zarfında anne tam ücret alır. Hem kamuda tam alır, hem özel sektörde tam olur. Nasıl tam alır diye sorarsanız, kamu da zaten devlet veriyor. Özel sektörde, çalıştığı süre boyunca iÅŸveren öder, izinli olduÄŸu sürenin ücretini devlet öder. 

"Ä°DAM CEZASI TARTIÅžILMALI"

Toplumdaki ÅŸiddet unsurunun arttığını anlatan Bakan Ä°slam, kadına ve çocuÄŸa yönelik ÅŸiddetin önlenmesi için devlet olarak gerekli önlemlerin alındığını, bu konuda düzenlemelerin devam edeceÄŸini söyledi. Ä°slam, çocuk istismarı konusunda idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiÄŸini anlattı. 

Ä°ÅŸte Ä°slam'ın o sözleri;

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.