Sosyal Medya

Güncel

Haçlı provokasyon peşinde oyuna gelmeyelim!

Fransa’daki olayları değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, “İslam dinini terör dini gibi gösterme gayreti var. Fransa’da yapılan saldırı aslında Fransa’ya değil, İslam dinine yapılan bir saldırıdır. Adeta bir haçlı saldırısıdır. Dün Haçlı Orduları saldırılarını savaş meydanlarında yaparken, bugün Haçlı zihniyeti yerin altında provokasyonlarla İslam’a saldırıyor. Hedefleri terör ile İslam’ı eşit göstermek. Bu oyuna gelmememiz lazım” dedi.



Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Ahmet GündoÄŸdu, Batı’da Ä°slam dinini terör dini gibi gösterme gayretleri olduÄŸunu belirterek, “Fransa’da yapılan saldırı aslında Fransa’ya deÄŸil, Ä°slam dinine yapılan bir saldırıdır. Adeta bir haçlı saldırısıdır” dedi. GündoÄŸdu, yaptığı açıklamada, Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırının kabul edilebilir bir tarafının olmadığını, saldırıyı en ağır ÅŸekilde kınadıklarını söyledi.

Ä°slam medeniyetinin bir insanın ölümünü, kâinatın ölümü görenlerin medeniyeti olduÄŸunu ifade eden GündoÄŸdu, saldırıyla Ä°slam dinini iliÅŸkilendirmeye çalışanlara tepki gösterdi.

ZAMANLAMA MANÄ°DAR

Saldırının gerçekleÅŸme ÅŸekli ve zamanının birçok soruyu akıllara getirdiÄŸini dile getiren GündoÄŸdu, saldırının Avrupa’da özellikle de Almanya’nın Dresden kentinde Ä°slam karşıtı gösterilerin yoÄŸunlaÅŸtığı bir dönemde yaÅŸanmasının manidar olduÄŸunu ifade etti. Ä°slami deÄŸerlere saldırıyı gelenek haline getirmiÅŸ ve bu nedenle polis tarafından korunan bir dergiye saldırganların rahatça girmesinin bilinçli güvenlik açığı ÅŸüphesi uyandırdığını belirten GündoÄŸdu, ÅŸöyle konuÅŸtu:
“Ä°slam dinini terör dini gibi gösterme gayreti var. Fransa’da yapılan saldırı aslında Fransa’ya deÄŸil, Ä°slam dinine yapılan bir saldırıdır. Adeta bir haçlı saldırısıdır. Bu saldırı, geçmiÅŸte haçlı ordularının Ä°slam ordularına yönelik fiili saldırılarının, bugün haçlı zihniyetiyle kurgulanan provokasyonlarla yapılmasıdır. Dün Haçlı Orduları saldırılarını savaÅŸ meydanlarında yaparken, bugün Haçlı zihniyeti yerin altında provokasyonlarla Ä°slam’a saldırıyor. Hedefleri terör ile Ä°slam’ı eÅŸit göstermek. Bu oyuna gelmememiz lazım.”

HOLLANDE’A BÄ°R MESAJ MI?

GündoÄŸdu, dergiye saldırılmasının ardından Fransa’nın batısındaki Le Mans bölgesindeki bir camiye el bombası atıldığını, Port-la-Nouvelle kentinde bir mescide ateÅŸ açıldığını söyleyerek, Charlie Hebdo’ya yapılan saldırının arkasında Avrupa’daki cami ve mescitlere yapılan saldırıları haklı gösterme niyetinin olduÄŸunu ifade etti. Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande’ın, Suriye konusunda “Türkiye doÄŸru yerde duruyordu biz yanlış yaptık. Esed bu kadar şımartılmamalıydı” açıklamalarını yaptığı dönemde saldırının Fransa’da gerçekleÅŸtiÄŸine iÅŸaret eden GündoÄŸdu, “Görünen o ki Hollande’ı geçmiÅŸ hataları nedeniyle yaÅŸadığı piÅŸmanlığa birileri piÅŸman etmek istiyor. Bu durum da bu iÅŸin arkasında bir Batı üst aklının olduÄŸunu bize iÅŸaret ediyor” dedi.

AVRUPA TERÖRÄ°STLERÄ°NÄ° SAHAYA SÜRDÜ

Avrupa’da belli kesimlerin kendi teröristlerini Ä°slam adına sahaya sürerek, Ä°slamafobiyi beslemeye çalıştığını ifade eden GündoÄŸdu, ÅŸöyle konuÅŸtu: “Batının önünde iki ÅŸey duruyor; ya Hollande’ın dediÄŸi gibi dünyanın neresinde olursa olsun darbecilere, katillere, katliamcılara, diktatörlere karşı olacaklar ve kendi ellerinde olduÄŸu iddiasında bulundukları insan haklarıyla ilgili deÄŸerlere sahip çıkacaklar ya da Esed’in öldürdüÄŸü çocukların ve terörist devlet Ä°srail’in Gazze’de katlettiÄŸi çocukların kanı ellerine bulaÅŸmış olarak çökmeye, batmaya, yok olmaya mahkûm olacaklar.” (AA) 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.