Sosyal Medya

EÄŸitim

Erdoğan, YÖK'e başörtülü Zeliha Koçak Tufan'ı atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine Doç.Dr. Zeliha Koçak Tufan'ı atadı. Facebook Twitter Linkedin Google



CumhurbaÅŸkanlığı Basın BaÅŸdanışmanlığından yapılan açıklamada, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Prof.Dr. Osman Öztürk'ün vefatı nedeniyle boÅŸalan YÖK üyeliÄŸine, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha Koçak Tufan'ın Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı YükseköÄŸretim Kanununun 6'ncı maddesinin (b) fıkrası gereÄŸince onayladığı bildirildi.

Ä°LK BAÅžÖRTÜLÜ ÜYE

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın yaptığı atama ile Zeliha Tufan, ilk baÅŸörtülü YÖK üyesi oldu.

Zeliha Tufan kimdir?

1977 Wedel'de doÄŸdu. hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okudu. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eÄŸitimini AnkaraEÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde tamamladı; 2007 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi'nde moleküler yöntemler çalıştı; Macaristan'da Szeged Üniversitesi'nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi'nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu. 2012 yılında doçentlik ünvanını aldı. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji KliniÄŸi'nde çalışıyor.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.