Sosyal Medya

EÄŸitim

YÖK'ten Suriyeli öğrenciler için yeni adım

YÖK, 8 üniversitede, Suriye'den Türkiye'ye gelen öğrenciler için, yurt dışından öğrenci kabulü çerçevesinde, öğretim dili Türkçe ve yabancı dilde program açılabilmesine karar verdi.



YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK), 8 üniversitede, Suriye'den Türkiye'ye gelen öÄŸrenciler için, yurt dışından öÄŸrenci kabulü çerçevesinde, öÄŸretim dili Türkçe ve yabancı dilde program açılabilmesine karar verdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada; CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, ülkelerindeki kriz nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriyeli öÄŸrencilerin üniversitelerde eÄŸitim ve öÄŸretimlerini alabilmelerine yönelik çalışma baÅŸlatılmasını ve bu çalışma kapsamında kapılarını bu öÄŸrencilere açacak olan üniversitelerin eÄŸitim programlarında nitelik kaybı yaÅŸanmaması için de gerekli tedbirlerin alınmasını istediÄŸi anımsatıldı.

Açıklamada, bu baÄŸlamda Çukurova, Gaziantep, KahramanmaraÅŸ Sütçü Ä°mam, Kilis 7 Aralık, Harran, Mersin, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinin rektörleri ile 7 Ocak 2015 tarihinde, YÖK'te bir toplantı gerçekleÅŸtirildiÄŸi aktarıldı.

YÖK açıklamasında, ÅŸunlar kaydedildi:

"Konuya iliÅŸkin olarak Yürütme Kurulu'nda, 'YükseköÄŸretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında GeçiÅŸ, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına Ä°liÅŸkin YönetmeliÄŸin Ek 2. maddesi uyarınca, ÅŸiddet olayları ve krizler nedeniyle eÄŸitim öÄŸretimin sürdürülemez olduÄŸu tespit edilen Suriye'den Türkiye'ye gelenlerin, Çukurova, Gaziantep, KahramanmaraÅŸ Sütçü Ä°mam, Kilis 7 Aralık, Harran, Mersin, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitelerinde eÄŸitim öÄŸretim görmesi hususu görüÅŸmeye açılmış ve yapılan görüÅŸmeler sonunda, bu üniversitelerin Suriye'den gelen öÄŸrencilere yönelik olmak üzere YükseköÄŸretim Yürütme Kurulunun onayıyla yurt dışından öÄŸrenci kabulü çerçevesinde öÄŸretim dili Türkçe ve yabancı dilde program açabilmesine karar verilmiÅŸtir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.