Sosyal Medya

Güncel

10 polis hakkında iddianame hazırlandı

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerinin ele geçirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 10 polis hakkında iddianame hazırlandı.



Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, baÅŸbakanlığı döneminde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve ailesinin kiÅŸisel bilgilerinin, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı’na ait "DEVA 1-2" programları üzerinden sorgulama yapılarak ele geçirilmesiyle ilgili soruÅŸturma kapsamında 10 polis hakkında "KiÅŸisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçundan iddianame düzenledi.

Anayasal Düzene Karşı Ä°ÅŸlenen Suçları SoruÅŸturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Serdar CoÅŸkun'un hazırladığı iddianame, Ankara 45. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

"KiÅŸisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçlamasının yanı sıre ÅŸüpheliler hakkında, "görev yaptıkları farklı yerlerden (ÅŸehirlerden) aynı amaçlarla söz konusu bilgileri elde etmeye çalışmalarının, bir örgütün faaliyeti niteliÄŸinde olduÄŸu; örgütlü bir yapı adına bu suçları iÅŸledikleri" gerekçesiyle "örgüt adına suç iÅŸlemek" suçundan ayrı bir soruÅŸturma açıldı.

Ä°ddianamede, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, EÅŸi Emine ErdoÄŸan, kardeÅŸi Mustafa ErdoÄŸan, oÄŸulları Bilal ve Ahmet ErdoÄŸan, kızı Sümeyye ErdoÄŸan, gelinleri Sema ve Reyyan ErdoÄŸan ile CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kız kardeÅŸi Vesile Ä°lgen ve eÅŸi Ziya Ä°lgen "müÅŸteki" olarak gösterildi.

"Åžüpheliler" ise polis memurları K.T, M.A, Ö.G, O.T.B, Y.T, Ä°.Ü, A.K, S.Åž, M.Y. ve komiser F.Åž. olarak gösterildi.

‘Bilgileri dış ülkelere vereceklerdi’

Ä°ddianamede, çeÅŸitli illerde görev yapan ÅŸüphelilerin DEVA programına kendi ÅŸifreleriyle girerek, ErdoÄŸan ve ailesinin bilgilerine eriÅŸim saÄŸladıkları ifade edildi. KiÅŸilere ait her türlü bilginin yer aldığı programda, devlete ait "sır" niteliÄŸinde herhangi bir bilgi olmadığı ancak ErdoÄŸan ve ailesine ait kiÅŸisel verilerin yer aldığı bildirildi.

Åžüphelilerin, hiçbir istihbari veri giriÅŸi yapmadan kiÅŸisel bilgileri sorgulaması hakkında "Åžüphelilerin, ErdoÄŸan ve ailesinden birilerinin özel bilgilerini elde ederek toplum nazarında küçük düÅŸürmek, siyasi olarak bu bilgileri ÅŸantaj için kullanmak, seçimlerde yenilmesini saÄŸlamak, dış ülke istihbaratlarına bu bilgileri vererek, Türkiye'nin imajını zedelemek amacını güttükleri anlaşılmaktadır" denildi.

Åžüphelilerin savunması hakkında ise iddianamede, "ErdoÄŸan'ı sevdikleri ve fotoÄŸrafına bakmak için programa girdikleri gibi saçma, delillerle tutarsız, birbirinden kopyalanmış ifadeleri kullandıkları, savunma içgüdüsüyle hareket ederek yalan söylediklerinin anlaşıldığı" ifadesine yer verildi.

İddianamede ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"ErdoÄŸan ve ailesinin kiÅŸisel özel bilgilerinin elde edilmesinin yalnızca ÅŸahısları maÄŸdur etme amacını taşımadığı; bu bilgilerin baÅŸka ülkelerin istihbarat servislerine verilerek casusluk konusu yapılmasının mümkün olduÄŸu gibi bu bilgiler kullanılarak, kiÅŸiler üzerinde ÅŸantaj yapılmasının dâhi mümkün olduÄŸu; bu nedenle devletin, milletin ve ülkenin kaderini etkilemesi kuvvetle muhtemel olduÄŸundan elde edilmesi tehlikeli - yasaklanmış bilgi niteliÄŸi taşıdığı, söz konusu bilgilerin devlet görevi nedeniyle kiÅŸisel veri niteliÄŸini de aÅŸtığı; ÅŸüphelilerin bu suçları iÅŸlerken amaçlarının, salt kiÅŸisel veriyi öÄŸrenmek deÄŸil bu veriler üzerinde çalışarak ErdoÄŸan ve ailesi üzerinde tahakküm kurulmasını saÄŸlayarak özel yararlar elde etmek olduÄŸu anlaşılmaktadır."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.