Sosyal Medya

Dünya

Operasyon bitti: Saldırganlar öldürüldü

Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının failleri olduğu bildirilen Kuaşi kardeşlerin, sığındıkları binaya polisin düzenlediği operasyonda öldürüldüğü öğrenildi. Fransa, Kuaşi kardeşleri, canlı olarak yakalayıp sorgulamak yerine, geniş çaplı bu operasyonla, sırlarıyla birlikte öldürmeyi tercih etti.



Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kiÅŸinin ölümüne yol açan saldırının faillerinin bulunduÄŸu belirtilen binada baÅŸlatılan operasyon sonuçlandı. Binanın olduÄŸu bölgeden otomatik silah sesleri duyulurken, binanın içinden dumanlar yükseldiÄŸi ifade edilmiÅŸti. Operasyon, çok uzun sürmedi. Kısa süre içinde Charlie Hebdo saldırısının zanlıları Cezayirli KuaÅŸi kardeÅŸler öldürüldü, ellerindeki bir rehine de kurtarıldı. 

1 polis yaralandı

Saldırganların elinde tuttuÄŸu rehinenin saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu belirtildi. Operasyan sırasında bir polis görevlisinin yaralandığı bildirildi.

AFP haber ajansı Charlie Hebdo dergisine kanlı saldırıyı gerçekleÅŸtiren Said ve Åžerif Kouachi kardeÅŸlere yönelik düzenlenen operasyonun sona erdiÄŸini duyurdu.

 

Sabah saatlerinden bu yana Fransa'da devam eden dünyanın canlı olarak izlediÄŸi kovalamaca, teröristlerin rehinelerle birlikte sığındığı matbaa fabrikasında son buldu. Fabrika binasında sıkışıp kalan teröristlerin, "teslim olmayacağız, ölmeye hazırız" dedikleri aktarılmıştı. Cezayir asıllı saldırganların, ellerinde kaç rehine olduÄŸu tam olarak netleÅŸmedi. Uluslararası ajanslar, 2 rehine olduÄŸunu kaydetmiÅŸti. 

Eş zamanlı operasyon: Marketteki rehineler de kurtarıldı

Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kiÅŸinin rehin alındığı saldırıya polis müdahale etti. Polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığı ve marketten silah seslerinin yükseldiÄŸi bildirildi.  Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kiÅŸinin rehin alındığı saldırıda rehinelerin tamamının kurtarıldığı, saldırganın öldürüldüÄŸü belirtildi. 

 

 

 


 

 

Fransa'nın baÅŸkenti Paris'te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kiÅŸinin rehin alındığı saldırıya polis müdahale etti. Polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığı ve marketten silah seslerinin yükseldiÄŸi bildirildi. Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kiÅŸinin rehin alındığı saldırıda rehinelerin tamamının kurtarıldığı, saldırganın öldürüldüÄŸü belirtildi.


YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.