Sosyal Medya

Ekonomi

500 milyar $'lık hedef için Türkiye'ye geliyorlar

500 milyar $ ticaret hacmi hedefleyen D8 ülkeleri bu hedefi görüşmek üzere 2 ay sonra Türkiye'ye geliyor.



GeliÅŸen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, 2018’e kadar üye devletler arasındaki ticaret hacmini 500 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

500 MÄ°LYAR DOLARI KONUÅžACAKLAR

Musavi, yaptığı açıklamada, D-8’in en önemli hedeflerinden birinin de üye ülkeler arasında ekonomik iÅŸbirliÄŸini arttırmak olduÄŸunu belirtti. D-8’in, üye devletler arasındaki ticaret hacmini Türkiye’nin de desteÄŸiyle artırmak istediÄŸini vurgulayan Musavi, ‘’D-8 olarak 2018 yılına kadar 500 milyar dolar ticaret hacmi hedefi koyduk. Ä°ki ay sonra ticaret bakanları Türkiye’de toplanacak ve bu hedefi gerçekleÅŸtirme yolunda gelinen nokta görüÅŸülecek” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

TÜRKÄ°YE ÖRNEK BÄ°R ÜLKE 

Bu ticaret hareketi sayeside, ekonominin yanında teknoloji, sanayi, tarım gibi pek çok alanda da geliÅŸmenin önünün açılacağını belirten Musavi, “Bunun yanında hedefe ulaÅŸmak için Türkiye’nin öncülüÄŸünde özel sektörleri biraraya getiren toplantılar yapılıyor. Kamu ve özel sektör olarak bu hedefe ulaÅŸmak için elimizden geleni yapmalıyız’’ deÄŸerlendirmesinde bulundu. Musavi, D-8 ülkelerinin her yönüyle kalkınması için harcanan çabada Türkiye’yi örnek aldıklarını belirterek, bu ülkede, 30 yıl önceyle kıyaslandığında önemli geliÅŸmelerin yaÅŸandığının görüleceÄŸine dikkati çekti.

D-8'Ä° ERBAKAN KURDU

D-8 Ekonomik Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musavi, 500 milyar dolar ticaret hacmine ulaÅŸtıktan sonra 2023 ve daha ilerisi için de baÅŸka hedefler ortaya koyacaklarını, üye ülkeleri ve ve teÅŸkilatlarını daha diri tutacaklarını sözlerine ekledi.

D-8 yani Developing Eight (GeliÅŸen sekiz ülke), 8 üye ülkeden oluÅŸan bir uluslararası kuruluÅŸ. Türkiye, Ä°ran, Pakistan, BangladeÅŸ, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’dan oluÅŸan bu sekiz ülke, 54. Hükümetin BaÅŸbakanı Necmettin Erbakan önderliÄŸinde oluÅŸturulan bir organizasyon. D-8 içinde yer alan ülkeler aynı zamanda Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi Örgütü’nün de üyeleridir. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.