Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail, Gazze'deki Beyt Hanun kapısını kapattı

İsrail, Gazzelilerin Filistin'in diğer taraflarına gitmek için kullandığı Beyt hanun Sınır Kapısı'nı kapattı



Gazze Åžeridi ile Ä°srail arasındaki Beyt Hanun (Erz) Sınır Kapısı’nın Ä°srail yetkilileri tarafından kapatıldığı iddia edildi.

Filistin hükümetine baÄŸlı Hudut ve Sınır Kapıları Dairesi Genel Müdürü Nazmi Muhenna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ä°srail’in kendilerine, eski Hamas hükümetine baÄŸlı güvenlik görevlilerinin sınır kapısının içine karavan yerleÅŸtirmesi üzerine kapıyı kapattığını bildirdiÄŸini söyledi.

Söz konusu güvenlik görevlilerinin bu davranışını kınadığını belirten Muhenna, sınır kapısının kapatılmasının özellikle yurtdışında tedavi gören hastalar için tehlike arz edeceÄŸi uyarısında bulundu.

Öte yandan, Gazze Åžeridi’ndeki Hudut ve Sınır Kapıları Ä°daresi Genel Müdürü Mahir Ebu Subha, yaptığı yazılı açıklamada, “YaÄŸmurdan korunmak amacıyla sınır kapısındaki irtibat bürosuna girmek isteyen 2 güvenlik görevlisinin Batı Åžeria’ya baÄŸlı sınır memurları tarafından engellemesi üzerine sınıra bir konteyner yerleÅŸtirdik. Memurlar da Ä°srail’in söz konusu uygulamayı reddettiÄŸini bahane göstererek yerlerini terk etti” ifadesini kullandı.

Açıklamada, Beyt Hanun Sınır Kapısı’nda memurların yerlerinde olmamasına raÄŸmen her iki taraftan da iÅŸlemlerin sürdüÄŸü kaydedilerek, Muhenna’nın “uygulamadan dolayı Ä°srail rahatsız oldu” açıklamalarının yersiz olduÄŸu bildirildi.

Hamas'ın 2007 yılında Gazze'de göreve gelmesinin ardından 4 sınır kapısını kapatan Ä°srail yönetimi mal ve gıda geçiÅŸinin saÄŸlandığı tek ticari kapı Kerm Ebu Salim'in açık kalmasına müsaade etti ancak zaman zaman farklı gerekçeler öne sürerek bu kapıyı da süresiz kapatıyor. Gazze'nin dış dünyayla baÄŸlantısını saÄŸladığı diÄŸer kapı da Beyt Hanun Sınır Kapısı. Bu kapıdan ise sadece Filistin’in diÄŸer taraflarına gitmek isteyen Gazzeliler geçiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.